Транспорт

Без достъп до евтините бензиностанции в Тирол

23.08.2019 

От началото на август се провежда пилотен проект, който забранява достъпа до две бензиностанции с ниски цени на дизеловото гориво в австрийската провинция Тирол. Но това е само началото...

Още

Карта показва бензиностанциите за LNG

23.08.2019 

Интерактивната карта на сайта на Германската агенция по енергетика (Dena) показва всички места на бензиностанции за втечнен природен газ в страната. По този начин целта е да се подпомогне транспортната и логистична индустрия в планирането на маршрутите.

Още

Без шофьор в кабината

23.08.2019 

Началото бе поставено през юни на магистрала във Флорида. Тогава беше извършен първият превоз на товар от камион без шофьор в кабината.

Още

Телефон и волан – несъвместима комбинация!

22.08.2019 

Мобилните телефони са причина за всеки четвърти инцидент на пътя. Използването на телефона по време на шофиране е един от основните фактори, отвличащи вниманието на водача.

Още

Общественият съвет ще обсъжда тол таксите

21.08.2019 

В следващите седмици предвиждаме интензивни разговори в Обществения съвет към министъра на регионалното развитие и благоустройството и в работните групи към него, за да се постигне консенсус с превозвачите за тарифите и обхвата на пътищата, за които ще се плаща тол такса. Това каза в сутрешния блок на бТВ проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на АПИ.

Още

Бъдете внимателни на пътя!

21.08.2019 

България е на първо място в Европейския съюз по брой загинали при катастрофи с леки автомобили на 1 милион жители, според анализ на Евростат за тенденцията със злополуките на пътя с фатален край през 2017 година.

Още

Националното тол управление отваря 4 демонстрационни центъра

20.08.2019 

От днес, 20 август, започват работа четирите демонстрационни центъра на Националното тол управление, в които превозвачите ще могат да тестват издаването на маршрутни карти за тежкотоварни автомобили. Те ще имат възможност да се запознаят и с т.нар. тол калкулатор, който на база тестови обхват на пътищата с тол такса и тестова тарифа ще изчислява дължимата такса за определен маршрут.

Още