Транспорт

Конфискуват камиони заради недекларирани сладкиши и кафе

Може ли транспортирането на храна в кабината да бъде основание за конфискуване на превозно средство? Да, особено ако отивате в Беларус и случайно сте сложили кафето и сладкишите си в отделения под тавана и таблото.

03.12.2020 

Директивата за командировани работници ще се прилага и за водачите на камиони

Чуждестранните командировани шофьори на камиони трябва да печелят толкова за работа, извършена в Холандия, колкото техните местни колеги, реши Европейският съд. Следователно правилата за командированите работници ще се прилагат и за шофьорите на камиони и трябва да се спазват в целия ЕС.

03.12.2020 

СМП и UND предложиха мерки срещу опашките на границата с Турция

Браншовите съюзи на превозвачите от България (СМП) и Турция (UND) набелязаха пакет от мерки за намаляване на опашките на граничните пунктове между двете държави. Списъкът ще бъде предоставен на администрациите в двете страни.

03.12.2020 

Volvo Group VC инвестира в дигитални услуги за споделени товари

Volvo Group Venture Capital AB инвестира в Flock Freight, технологична компания със седалище в Солана Бийч, Калифорния, която обединява пратки, за да запълни неизползваното пространство в ремаркетата.

02.12.2020 

Transpotec Logitec ще бъде през юни 2021 в Милано

Transpotec Logitec, италианското изложение номер едно за автомобилен транспорт и логистика, ще се проведе във Fiera Milano между 10 и 13 юни 2021 г.

02.12.2020 

Отпуснати са 15 млн. евро за подпомагане на автобусни фирми

Европейската комисия одобри българска схема за 15 милиона евро за подпомагане на микро, малки и средни фирми за автобусни превози.

01.12.2020 

Български и турски превозвачи протестират на границата

​​​​​​​Най-голямата браншова организация в автомобилния транспорт у нас - Съюзът на международните превозвачи в България и колегите им от Асоциацията на превозвачите на Република Турция организират мирен протест срещу забавената обработка на камиони и товари на границата между двете страни.

01.12.2020