Транспорт

Каталунската полиция разби банда крадци на карго

Mossos d'Esquadra, каталунската полиция, залови група, специализирана в кражби от камиони на магистрала AP-7.

06.07.2020 

Испания обяви летните проверки

Въпреки че трафикът по испанските пътища е малко по-слаб в сравнение с предишните години, местните власти обявиха летни проверки по пътищата. Те ще използват 15 нови немаркирани превозни средства за извършване на контрола.

06.07.2020 

9 държави с протестно писмо срещу пакет Мобилност

Девет държави, в това число и България призоваха Брюксел да преразгледа пакет Мобилност. Според единомишлениците разпоредбите му са ограничителни, дискриминационни и протекционистки.

06.07.2020 

До 5000 паунда глоба за шофиране по джапанки във Великобритания

Носенето на отворени обувки при шофиране, като например джапанки, може ви да причини сериозни проблеми във Великобритания. Британският The Sun описва как можете да се окажете с грешните обувки.

01.07.2020 

Швейцария вдига пътните такси за камиони

Швейцарският Бундесрат разработи пакет от мерки за насърчаване на железопътния товарен транспорт през Алпите, за сметка на пътния.

01.07.2020 

Летни забрани за движение на камиони в Европа

Повечето европейски страни прекратиха забраните за движение на камиони по време на епидемията от коронавирус. Някои от тях сега са въвели отново забраните, а други - не.

30.06.2020 

20 чуждестранни шофьори на камиони останаха без книжка в Германия

Историята е доста поучителна. На 14 юни се образуват големи задръствания около една от магистралните детелини в германската провинция Хесен. Полицията решава да провери дали шофьорите, спрели в задръстванията, спазват правилата и са оставили авариен коридор. Резултатът е шокиращ.

29.06.2020