Транспорт

Профсъюз скочи срещу плана на ЕС за повече шофьори от трети страни

Европейската федерация на транспортните работници предупреди председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да не отваря пазара на труда в ЕС за граждани на трети страни, преди да се създадат условия за достоен труд в транспортната индустрия.

23.09.2022 

Визионерските решения на Scania оживяват на IAA 2022

На изложението IAA екипът на Scania демонстрира, че нашето ниво на амбиция е от най-висок клас, когато става въпрос за създаване на устойчиви решения за транспортната екосистема“, казва Стефано Федел, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на продажбите и маркетинга в Scania.

22.09.2022 

IVECO се движи по пътя на промяната на IAA

IVECO, марката за автомобили за работа на Iveco Group, прави силно изявление с визията си за бъдещия „нетен нулев“ транспорт на IAA Transportation.

22.09.2022 

Пътната ни мрежа е между най-лошите в Европа

Това е един от изводите на семинара, посветен на състоянието и предизвикателствата пред пътната инфраструктура в страната, организиран от Българската браншова камара „Пътища“.

22.09.2022 

Volvo Trucks представи напълно електрическа ос за удължен обхват на камионите си

Volvo Trucks представи изцяло нова, напълно електрическа задна ос на транспортното изложение IAA в Хановер, Германия. Освобождавайки място за повече батерии, новата е-ос гарантира по-дълъг пробег за батерийните електрически камиони на Volvo.

21.09.2022 

MAN eTruck – солиден пробег и безкомпромисна визия

Впечатляващият камион MAN eTruck бе под светлините на прожекторите на щанда на MAN Truck & Bus на IAA Transportation 2022. Прототипът вече е готов за серийно производство и се очаква да влезе в експлоатация при първите си клиенти от 2024 г.

21.09.2022 

Tevva влиза в Европа с 19-тонен водородно-електрически камион

Tevva представи своя 19-тонен водородно-електрически камион OEM Tevva на изложението IAA Transportation в Хановер. По този начин британският стартъп заяви стратегията си за навлизане на пазарите в Континентална Европа.

21.09.2022