Транспорт

Карта с граничните пунктове от TEN-T пътната мрежа

ЕК публикува карта с граничните пунктове на TEN-T пътната мрежа и Образец на удостоверение за работници в международния транспорт.

02.04.2020 

България и още 7 държави искат спиране на Пакет Мобилност

Осем страни членки са поискали от EС подкрепа за транспортните фирми, засегнати от мерките срещу разпространението на коронавируса, като предлагат и прекратяване на работата по Пакет Мобилност.

01.04.2020 

Tранспортният сектор с чувствителен риск за разплащанията

Секторите Транспорт, Оборудване и средства за транспорт и Производство на автомобилни части у нас са в зоната на “чувствителен риск” за забавени плащания или невъзможност за разплащане на компаниите в тях.

01.04.2020 

Ясни са граничните пунктове за зелените коридори

Определени са граничните пунктове, през които ще преминават „зелените коридори“ за доставка на стоки.

01.04.2020 

И Франция облекчи ограниченията за шофиране

Френското транспортно министерство също облекчи ограниченията за шофиране на камиони, като увеличи броя на седмичните и двуседмичните разрешени часове.

31.03.2020 

Промени във времената за шофиране и почивките на водачите

Европейските държави продължават да приемат различни временни изключения при режима, свързан с работното време и почивките на професионалните водачи или удължават приетите вече мерки.

31.03.2020 

Задръстванията в Германия изчезват

В резултат на мерките, предприети от германското правителство срещу пандемията от коронавирус, трафикът по германските магистрали е намалял значително.

31.03.2020