Транспорт

Да преместиш самолет

18.01.2019 

Носещ се ниско самолет Airbus A320 и камион Mercedes-Benz Actros SLT с нископодово тежковозно полуремарке. Грандиозната и впечатляваща гледка премина почти през цяла Германия и навсякъде привличаше тълпи от любопитни зрители.

Още

Унгария подкрепя България за пакета Мобилност

18.01.2019 

Унгария е изразила готовност да подкрепи България в по-нататъшните й усилия против приемането на пакета Мобилност 1 (т.нар. пакет „Макрон“).

Още

Автобусните превозвачи са против тол системата

17.01.2019 

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях и да осъществяват своята дейност както досега – с винетни стикери.

Още

Промяна във висшето ръководство на CNH Industrial

15.01.2019 

На 15 януари CNH Industrial N.V. съобщи, че Пиер Лают се оттегля от поста президент на IVECO, като оставката му влиза в сила с незабавен ефект.

Още

Желязков и Таяни обсъдиха следващите стъпки по пакет Мобилност I

15.01.2019 

Противоречиви законодателни инициативи, приети в последния момент от работата на Европейския парламент означава, че Европа не може да покаже единност в решаването на важни въпроси.

Още

Предстои обсъждане на тол таксите във Франция

14.01.2019 

Министърът на транспорта на Франция Елизабет Борн заяви, че ще се срещне с операторите на магистралите, за да обсъди начините за подпомагане на покупателната способност на потребителите на фона на продължаващите протести срещу правителството.

Още

Забраната на дизелите в Хамбург: никакъв ефект!

14.01.2019 

Забраната за движение на дизеловите превозни средства в Хамбург няма ефект върху качеството на въздуха.

Още