Нов Scania Touring за Турист Сервиз Холдинг

18.04.2019

Нов Scania Touring за Турист Сервиз Холдинг

Скания България достави поредния нов туристически автобус от модела Scania Touring. Флагманът на автобусите на шведската марка попълни парка на Турист Сервиз Холдинг АД.

Доставеният автобус е от модела Scania Touring К410ЕB 4х2 NI и лежи на два моста. Дължината му е 12,10 м, при височина 3,80 м и ширина 2,55 м.

Силовата линия на автобуса включва двигател Scania с мощност 410 к.с., Евро 6 и 8-степенна роботизирана предавателна кутия Scania GR875R Opticruise с ретардер Scania R4100D. Предавателното число на задния мост е 2,72. Окачването на двете оси е пневматично, като предното е независимо. Колесните спирачки са дискови.

Пластмасовият резервоар е с вместимост 500 л и възможност за зареждане от двете страни. Резервоарът за AdBlue е 80 л.

Салонът е с две врати, двойно остъкляване и е оборудван с 49+1+1 седящи места. Пътническите седалки са от луксозния модел - Kiel Avance 1020 “Joker mit Falte” с тапицерия от плат и кожа и със странично изместване. Тапицерията им е в червен нюанс с черни кожени подглавници. Всяко пътническо място разполага с USB извод, а автобусът е с WiFi – подготовка за интернет рутер.

Оборудването на салона включва и тоалетна, както и обособено място за багаж на екипажа при втора врата, достъпно и от вътре.

Радио системата на автобуса е със CD и DVD и два 22-инчови LCD-монитора. Климатичната система е двузонова с отделен контрол на температурата при водача и пътниците, а допълнителното отопление в салона е конвекторно. Оборудването за кетъринг включва хладилник отпред в арматурното табло и хладилник при втора врата.

Доставеният Scania Touring Система е снабден със система за управление на автопарка Communicator C 300. Водачът разполага с пълен набор от системи за безопасност и асистенти: AEB (Advanced emergency braking), LDW (Lane departure warning), ACC (Adaptive Cruise Control) и интелигентен Cruise control с отчитане на релефа на терена за движение при смяната на предавките, асистент следящ да работното време и умора у водача, камера за движение на заден ход, камера при втора врата, заден парктроник…

Турист Сервиз Холдинг АД разполага в парка си с 6 автобуса от марката Scania.

<< Обратно към новините