Нов Scania Touring HD за Ростер

27.02.2019

Нов Scania Touring HD за Ростер

Нов туристически автобус Scania Touring HD достави Скания България съвместно с дилъра на шведската марка в Пловдив – Агри М. Комфортното превозно средство попълва парка на фирма Ростер.

Доставеният автобус е от високия клас на Scania. Моделът е Touring K 410 EB 4x2 NI Евро 6. Двуосният автобус е с дължина 12,1 м, височина 3,8 м и ширина 2,55 м.

Салонът е с две врати и е оборудван с 41 комфортни седалки Kiel Avance 1020 - Top Flair плюс 8 VIP луксозни седалки Kiel от модела Joker mit Falte на първите два реда. Седалките са със странично изместване и тапицерия от плат и кожа. Снабдени са подглавници от кожа, подлакътници откъм пътеката, двуточкови колани и триточкови колани за първия ред. Всеки пътник разполага с масичка, стъпенка за краката и мрежички за списания.

Двигателят е Scania с максимална мощност 410 к.с., Евро 6, а предавателната кутия - Scania GR875R - Opticruise, 8-степенна, автоматизирана с ретардер Scania R3500, който се управлява механично и автоматично. Предавателното число на главното предаване е - 2,73. Двете оси са пневматично окачване, като отпред окачването е независимо. Колесните спирачки са дискови, а джантите - алуминиеви джанти ALCOA. Автобусът е снабден със система за управление на автопарка Communicator C 200.

Оборудването включва още Advanced emergency braking, Lane departure warning, Adaptive Cruise Control, дигитален тахограф.

Шофьорско място е със седалка тип ISRI 6860 с кожена тапицерия, подгряване и подлакътници. Инструментално табло е Colour plus.

Автобусът е оборудван и с камера при втора врата, подготовка за Alco lock, допълнително подгряване на шофьорска зона.

Аудио и видео системите включват два сгъваеми LCD монитора - 22 инча, USB-порт за музика и филми, мултимедия с ефирна телевизия.

Климатична система е двузонова, автоматична с отделен контрол на температурата при водача и пътниците. Отоплението в салона е конвекторно.
Оборудването за кетъринг включва хладилник в арматурното табло и втори хладилник при втората врата. Салоънт е оборудван и с тоалетна.

<< Обратно към новините