За втори път Discordia Fuel Challenge

19.04.2018

Ще бъдат излъчени шампиони в четири категории

За втори път Discordia Fuel Challenge

Второто издание на състезанието за икономично шофиране на една от водещите транспортни фирми в България вече започна.

През тази година състезанието Discordia Fuel Challenge, което вече започна, ще излъчи победители в четири категории, като за две от тях надпреварата вече започна. През април и май всички шофьори на Дискордиа участват в състезанието за икономично шофиране в категориите Volvo и Scania, съобразно марката камион, която управляват. След края на двата месеца двамата шофьори, които дадат най-нисък разход на гориво и които са покрили на 100% показателите за икономично шофиране на компанията, ще бъдат отличени като победители в съответните категории и всеки от тях ще получи и подобаващи награди както от Дискордиа, така и от българските представители на шведските производители на камиони. Условието, което шофьорите трябва да изпълнят, за да бъдат част от финалното класиране на двете марки, е през април и май да изминат най-малко 14 000 км. Резултатите на участниците се отчитат при изпълнение на реалните им работни задачи по време на курсовете им. Маратонското състезание се проследява дистанционно с интелигентна система за управление на автомобилния парк, съответно за Volvo – Dynafleet и за Scania – Transics.

В третата категория ще бъде излъчен общият шампион. Ето защо на специално организиран финал – на 10 юни, на картинг пистата Конса, край Брезник ще бъде излъчен и тазгодишният най-икономичен шофьор в Discordia Fuel Challenge 2018 в т.нар. Състезание между марките (Brand Competition). Двамата първенци от маратонската надпревара в категориите Volvo и Scania ще се състезават в директен сблъсък един срещу друг. Две еднакво натоварени композицииq теглени от влекачи Volvo FH420 CR и Scania Next Gen R410 ще се движат по маршрута: център за гуми Диана на бул. „Цариградско шосе“ – Благоевград – с. Конска, около 240 км. Шампион ще бъде шофьорът, изминал маршрута с по-нисък разход на гориво.

Четвъртата категория на Discordia Fuel Challenge 2018 ще се проведе под формата на директни елиминации, след каране по определен маршрут. В този формат максималният брой участници е 30 шофьори. „Тъй като Volvo е наш основен партньор, директните елиминации ще се проведат на два камиона Volvo, след което двамата шофьори с най-добри резултати ще излъчат победителя в директен сблъсък. Това ще стане на картинг пистата в с. Конска, където ще организираме и други игри и забавления, в които да могат да се включат както шофьорите, така и останалите служители на Дискордиа, нашите партньори и техните деца“, каза Димитър Секулов, флийт мениджър в Дискордиа. Компанията е отличен пример за превозвач, при които икономичното и екологосъобразно шофиране е основна ценност.

Повече подробности четете в следващия брой 4/2018 на сп. КАМИОНИ!

<< Обратно към новините