Здравко Томев е шампион на Discordia Fuel Challenge 2017

07.06.2017

Здравко Томев е шампион на Discordia Fuel Challenge 2017

250 шофьори се включиха във вътрешно корпоративната надпревара за ефективно шофиране на камиони.

Два месеца, април и май, участниците се бориха за титлата шампион по икономично шофиране в първото издание на Discordia Fuel Challenge 2017 на една от водещите компании в страната за международен транспорт. За това време те изминаха общо 4 457 205 км със среден разход на гориво от 26,78 л/100 км. Резултатите на участниците се отчитаха при изпълнение на реалните им работни задачи по време на курсовете им на база условие за минимален пробег от 14 000 км за периода. Шофьорите трябваше да покрият и определени показатели за качество.Маратонското състезание беше проследено дистанционно с интелигентна система за управление на автомобилния парк съответно за Volvo – Dynafleet и за Scania – Transics. С най-добри постижения в квалификациите се отличиха съответно Цветан Ханджиев за камионите на Volvo с пробег от 20 337 км постигнал среден разход от 22,36 литра и Здравко Томев сред шофьорите на камиони Scania с пробег от 16 587 км и среден разход 22,10 литра. Класиралите се в първата десетка са успели да ограничат средния си разход на гориво под 24 л/100 км, а общият среден разход за всички участници е 26,78 л/100 км. Ханджиев бе награден с ръчен часовник Performance от колекцията Driver Life, смартфон Huawei P10Lite, пътуване до родния град на Volvo - Гьотеборг, от 23 до 25 август. Томев също получи смартфон Huawei P10Lite, както и ръчен часовник Scania.

„Състезанието, което организирахме за шофьорите, е част от цялостната политика на Discordia за насърчаване на икономичното и отговорно шофиране. От години това е основен приоритет за нас, като заедно с хората, които са най-ценният ни капитал, постигаме все по-добри резултати”, обясни Христо Христов, президент на Discordia. „Всеки месец с общи усилия спестяваме поне цистерна гориво или 40 хил. лева. Оптимизираните средства се разпределят между служителите с най-добри постижения по нашата програма за бонуси с ясни критерии. Защото те са си ги заслужили и за нас е важно да получат справедливо възнаграждение за своето старание”, допълни той.В допълнение към двумесечното състезанието се проведе и специален финал, в който едни от най-добрите 30 шофьори на Discordia бяха предизвикани да покажат уменията си на пътя около Брезник. Надпреварата се проведе в два етапа - полуфинали и финал по трасе с дължина 18,7 км край Брезник и максимално време за преминаване 18:30 минути. В първия етап участниците бяха раздели на две групи като управляваха две отделни композиции Volvo FH 420 от флотата на Discordia, оборудвани с полуремаркета с товар от 7 тона. Шестимата най-добри от полуфиналите - Божидар Тодоров, Методи Янакиев, Здравко Томев, Нейчо Трифонов, Илиян Николов и Ивайло Горанов се класираха за финала. Там ги очакваше колекционерския камион от лимитираната серия Volvo FH Performance Edition с мощност от 540 к.с. и скоростна кутия с два съединителя, I-Shift Dual Clutch, разработена по подобие на използваните в спортните автомобили.След оспорвано каране най-добър резултат постигна Здравко Томев, който ще се присъедини към Цветан Ханджиев в организираното от Волво Тръкс България пътуване до Гьотеборг в края на август. Двамата победители ще посетят завода и демонстрационния център на компанията, както и музеят на Volvo, където ще научат всичко за дългогодишната история и традиции на шведската марка.

Discordia е водеща компания за международен транспорт, основана в България през 1992 г. Предлага услуги в сферата на превозите на далечни разстояния, спедиторска и логистична дейност с автомобилен, железопътен, контейнерен и въздушен транспорт. С 580 служители в офиси в България и чужбина, и модерен автопарк от 320 камиона, компанията е една от най-динамично развиващите се през последните години не само у нас, но и в Европа. За 2016 г. постига оборот от близо 65 млн. лева и ръст от 40% спрямо 2015 г.

<< Обратно към новините