Volkswagen Nutzfahrzeuge откри новия завод за Crafter

25.10.2016

Volkswagen Nutzfahrzeuge откри новия завод за Crafter
На сцената се събраха мениджмънтът на VW LCV, екипът ръководил строителството на завода и този разработил новия Crafter

Volkswagen Nutzfahrzeuge откри тържествено новия си завод във Вжешня, Полша. Там вече стартира производството на лекотоварния Crafter. Изцяло новият голям транспортер на немската марка само преди малко повече от месец спечели престижното звание Ван на годината 2017.

Грандиозното събитие в трийсетхилядното градче, на около 50 км източно от Познан, събра над 1000 гости. На откриването на уникалното производствено съоръжение присъстваха представители на висшия мениджмънт на Volkswagen AG, на Volkswagen Poznan, на полското правителство, местните власти, на католическата църква, посланици и над 150 журналисти от цяла Европа, сред които и представител на списание КАМИОНИ. Приветствено писмо изпрати и президентът на Полша Анджей Дуда, прочетено от неговия секретар.Заводът във Вжешня, Великополско воеводство е наистина уникален по мащабите си (разположен e на 220 хектара) и по степента на автоматизация на производството, както и по бързината, с която бе построен на гол терен, и с ефективността и екологичността си. Според Андреас Реншлер, генерален директор на Volkswagen Truck & Bus и член на борда на директорите на Volkswagen AG и според д-р Екхард Шолц, председател на борда на директорите на  Volkswagen Nutzfahrzeuge, това е най-модерният завод за лекотоварни автомобили не само в Европа, а може би и в света.

Точно преди официалното откриване на завода поканените журналисти имаха възможност да го разгледат изцяло, като домакините организираха тур из производствените халета с електрически микробуси. Наистина роботите са навсякъде - от самото начало, където започва събирането и заваряването на предната арка и пода, през отделението за заваряване и асемблиране на фургона, до бояджийното, сектора за монтиране на силовата линия, арматурното табло и вътрешното оборудване.Серийното производство вече е стартирано и първите нови Crafter-и поемат към клиентите. Заводът е екипиран с оборудване за производството на 69 различни версии на Crafter. От завода във Вжешня през следващата година ще излиза и новият лекотоварен MAN TGE, базиран на Crafter. Около 3000 служители и работници на три смени ще е персоналът при пълно натоварване на мощностите, като до момента в завода работят около 1500 души.

Повече за откриването и завода - в ноемврийския брой на списание КАМИОНИ

<< Обратно към новините