Volvo достави 15 хибридни автобуса за Хамбург

30.08.2013

Volvo достави 15 хибридни автобуса за Хамбург

Автобусният превозвач на Хамбург Hamburger Hochbahn AG получи 15 хибридни автобуса от модела Volvo 7900 H 4х2. Хакан Агневал президент на Volvo Bus Corporation (VBC) предаде автобусите на Гюнтер Елсте, председател на борда на директорите на HochBahn...

Автобусният превозвач на Хамбург Hamburger Hochbahn AG получи 15 хибридни автобуса от модела Volvo 7900 H 4х2. Хакан Агневал президент на Volvo Bus Corporation (VBC) предаде автобусите на Гюнтер Елсте, председател на борда на директорите на HochBahn.

Мотото на сделката е „Да направим Южен Хамбург по-зелен.“ Машините веднага ще преминат инспекция от местните власти, след което ще започнат работа по улиците на града.
Автобусите са с нисък под, но освен това за безпроблемен достъп до салона за пътници са оборудвани с врати с ширина 1350 мм. Стандартно всички автобуси са с климатична система. Спирачките са дискови с пневматично управление и ретардерът се управлява със спирачния педал. Видимостта на водача през тъмната част от денонощието се осигурява от халогенни светлини. Батериите са литиево-йонно-желязо-фосфатни с водно охлаждане. Договор за десет годишната им поддръжка гарантира редовната проверка на акумулаторите и способността на автобусите да вършат своята работа безпроблемно.    
Благодарение на продажби като тази Volvo излезе на второ място в света сред производителите на екологични автобуси, като по продажби в Германия е на първото място. За да потвърдят лидерската си позиция от шведската компания предлагат не само екологични превозни средства, но и цели комплексни решения за зелен транспорт. Това включва изграждане на инфраструктура и зарядни станции, а в гаранционната поддръжка влиза и ремонт на батериите, както и телематична диагностика на превозните средства.

<< Обратно към новините