Новости в европейската автобусна седмица

30.08.2013

Новости в европейската автобусна седмица

Европейската автобусна седмица (ECW) по традиция ще се проведе непосредствено преди най-голямото международно автобусно изложение Busworld Kortrijk 2013, чието 22-ро издание е през октомври. През тази година ECW ще претърпи радикални промени, обявиха организаторите от ECW Busworld. В рамките на седмицата ще бъдат представени, тествани и наградени последните иновации в автобусната индустрия...

Европейската автобусна седмица (ECW) по традиция ще се проведе непосредствено преди най-голямото международно автобусно изложение Busworld Kortrijk 2013, чието 22-ро издание е през октомври. През тази година ECW ще претърпи радикални промени, обявиха организаторите от ECW Busworld. В рамките на седмицата ще бъдат представени, тествани и наградени последните иновации в автобусната индустрия.

С промените организаторите целят да достигнат до абсолютно всички които имат отношение към света на автобусите. В това число влизат законодатели, производители, превозвачи, водачи и широката публика. Важно да се обърне сериозно внимание на иновациите в автобусната индустрия, които много често са пренебрегвани и недооценени. Новата концепция на събитието ще му позволи да създаде представа на посетители за модерната визия на автобусния транспорт и за това как той ще се развива в бъдеще.
Специално жури ще оценява състезаващите се в рамките на седмицата автобуси. И понеже е трудно да се сравняват градски и междуградски автобуси те ще бъдат разделени в отделни категории. Новост при разпределение на наградите е това, че освен наградата за най-добър автобус ще се присъждат и награди в отделни категории: безопасност, екологичност, комфорт и ергономия, стил и дизайн. Подготвена е и специална награда за иновации, за която ще се състезават прототипи. Тази награда може да бъде присъдена на повече от един автомобил.
Участие в тазгодишното издание на ECW досега са заявили Anhui Ankai, Evobus, GINAF, Iveco Bus, MAN, VanHool и VDL.

<< Обратно към новините