Автобус на годината 2012 за Моди Транс

14.06.2013

Първа доставка на VDL Futura за българска фирма

Автобус на годината 2012 за Моди Транс

Първа доставка на туристически автобус VDL Futura за българска фирма бе осъществена в средата на юни. Автобусът на 2012 г. бе закупен от транспортната фирма Моди Транс. Белият луксозен красавец от холандската марка ще обслужва международната линия на Груп ООД по маршрута София - Будапеща - Братислава - Бърно - Прага – София...

Първа доставка на туристически автобус VDL Futura  за българска фирма бе осъществена в средата на юни. Автобусът на 2012 г. бе закупен от транспортната фирма Моди Транс. Белият луксозен красавец от холандската марка ще обслужва международната линия на  Груп ООД по маршрута София - Будапеща - Братислава - Бърно - Прага – София.

Новият  VDL Futura HD е 13-метров на два моста. Оборудване с двигател PACCAR MX 13, Евро-5 с мощност 410 к.с. Предавателната кутия е 6-степенна, механична. Салонът е богато оборудван за пътуване на дълги разстояния и разполага с 53+1+1 седящи места като пътническите седалки са Vogel.
Ключовете на новото превозно средство бяха връчени на управителя на Моди Транс Красимир Калчев от доставчика Мирослав Николов, представител на VDL. Малко след това г-н Калчев с гордост залепи на задницата на автобуса стикер с максимално разрешената скорост от 100 км/ч. После обясни, че автобусите на холандската марка идват със заводски сертификат, който удостоверява, че могат да се движат с тази скорост.
Всъщност това не е първата регистрация на Автобус на годината 2012 в България. През март 2013 г. същият автобус е доставен и регистриран у нас, но за италианската фирма Флоренция Бус. 

<< Обратно към новините

Галерия