Видео - Първи драйв тест на електрически камион в България - Volvo FE Electric

26.04.2022

Видео - Първи драйв тест на електрически камион в България - Volvo FE Electric

Волво Груп България е първата компания у нас, която започва да предлага електрически камиони на българския пазар. През април клиентите на фирмата можаха да се запознаят на живо с Volvo FE Electric и списание КАМИОНИ също. Ето накратко какво видяхме.

 Да се продават електрически камиони в България към момента наистина е пионерска задача - твърде много неща има неуточнени като инфраструктура, цени на тока, ще има ли или няма да има подпомагане под някаква форма на първите смелчаци, които ще решат да включат и електрически камиони в парка си. Защото закупуването на електрически камион не е просто добавяне на нов камион към парка, а и промяна на начина на работа, логистиката, осигуряване на зареждане и т.н. Но все отнякъде трябва да се започне. И Волво Груп България прави първата стъпка, която си струва, дори и само за да се повдигнат на дневен ред многото въпроси, които предстоят да намират решения. Още повече, че към момента Volvo Trucks е единственият производител на товарни автомобили, който има готовност да предложи цялата си гама камиони в електрически вариант - от Volvo FL и FE до по-тежките FM, FMX, FH.
Иначе камионът Volvo FE Electric е много приятен за каране, изключително тих, с достатъчно пробег с едно зареждане и с достатъчно товароносимост... Вижте сами във видеото. А  повече информация за техническите му характеристики можете да прочетете тук или в майския брой на списание КАМИОНИ - печатно и дигитално издание на www.transport-press.bg, което ще е на пазара от 5 май.
И да се надяваме, че в близко бъдеще с помощта на електрическите превозни средства София и другите големи градове ще станат по-чисти и по-тихи.

<< Обратно към новините