Volvo пуска електрическия камион VNR Electric с удължен пробег

17.01.2022

Volvo пуска електрическия камион VNR Electric с удължен пробег

Volvo Trucks продължава да е водеща компания във внедряването на камиони с нулеви емисии по целия свят. В Северна Америка брандът пуска подобрена версия на Volvo VNR Electric с до 85% увеличен пробег и по-бързо зареждане.Volvo VNR Electric е един от шестте изцяло електрически тежки камиона на Volvo Trucks и е специално проектиран за пазара в Северна Америка. Началото на продажбите му беше през декември 2020 г.

Първото поколение Volvo VNR Electric имаше работен пробег до 240 км (150 мили). Сега е пусната подобрена версия на електрическия камион от Клас 8, с оперативен пробег до 440 км (275 мили) и с увеличено хранилище на енергия до 565 кВч. Подобрената производителност се дължи и на подобрения дизайн на батерията с новата версия с пакет от 6 батерии.

Новото Volvo VNR Electric редуцира и необходимото време за зареждане. Възможността за зареждане от 250 кВ осигурява зареждане на 80% за 90 минути за пакета от шест батерии, и 60 минути за версията с четири батерии.

„Това е още едно доказателство за лидерството на Volvo Trucks в непрекъснато развиващата се индустрия. Пускаме подобрената версия на нашия VNR Electric на пазара само една година след стартирането на продажбите на модела“, каза Питър Вьорхове, президент на Volvo Trucks Северна Америка.

Производството на подобрения Volvo VNR Electric ще започне през второто тримесечие на 2022 г. в завода на компанията в Ню Ривър Вали във Вирджиния, който е изключителен производител на всички камиони Volvo за Северна Америка.

50% електрически камиони до 2030 г.

В глобален мащаб Volvo Trucks си поставя целта половината от всички продадени камиони на компанията до 2030 г.да са от електрическата гама.

„Решени сме да ръководим трансформацията на транспортния бранш. Нашата цел е само след осем години половината от глобалните ни продажби на камиони да са електрически. Интересът сред клиентите е висок и тази ниша бързо се превръща в конкурентно предимство за превозвачите, които могат да предлагат електрически, устойчив транспорт. Това е много обнадеждаващо за нас“, коментира Роджър Алм, президент на Volvo Trucks.

Volvo Trucks започна серийно производство на електрически камиони през 2019 г., като една от първите марки от тежкотоварния сектор в света. Продуктовата гама на компанията вече включва шест модела електрически камиони – Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL и Volvo VNR.

<< Обратно към новините