Световна премиера на Volkswagen T7 Multivan

11.06.2021

Световна премиера на Volkswagen T7 Multivan

Лекотоварното подразделение на Volkswagen представя изцяло ново поколение на емблематичния Multivan. Моделът е от нова генерация - T7 и идва със заявката за огромен скок в техническо отношение.Една от основните новости е, че за пръв път Multivan ще се предлага като plug-in хибрид. На борда на мултифункционалния ван пък е настъпил нов еволюционен етап със свързаност, асистиращи системи и информационно-развлекателна система от друго ниво, като изцяло новата интериорна концепция прави Multivan още по-гъвкав.


Емблематичният дизайн на модела е претърпял еволюционно развитие, но както казва главният дизайнер на Multivan Алберт Кирцингер: „Новият Multivan носи безпогрешните гени на най-известния дизайн на ван в света.“

Със световната премиера на новия Multivan, Volkswagen Nutzfahrzeuge открива нова ера за марката и мобилността. Зъ пръв път в историята лекотоварната гама Bulli ще се състои от три клона. Това са моделните линии Multivan, Transporter 6.1, който остава в производство и ID.BUZZ, който идва през 2022 г.

T6.1 остава и занапред експертът в карго сегмента и основа за кемпер-иконата California. Пътническият лайфстайл ван ID.BUZZ MPV и товарният ван ID.BUZZ Cargo, съобразен с използването в съвременна градската среда, ще бъдат напълно електрическите модели на VW в сегмента на средните ванове. Междувременно, новият Multivan със своите до седем места, повече от всякога поема ключовата роля на гъвкавия универсален пътнически среден ван.Проектиран преди всичко като семеен автомобил и автомобил за всякакви активности сред природата, Multivan предлага изцяло нова система за конфигуриране на седалките и товарното пространство, които го вписват в безброй сценарии за мобилност. С интериор, подобен на фоайе, многофункционалният ван е подходящ и за совалкови превози от висок клас. Още повече, че новото поколение дебютира и с удължена версия успоредно с базовия модел, която ще предлага още по-голямо багажно отделение – капацитет до 4053 л.Отсега нататък при Multivan в задната част няма да има цели пейки, а само лесно регулируеми и подвижни отделни седалки, така че дори велосипедите вече могат да пътуват в багажника. Максималната вътрешна височина също остава непроменена, а в комбинация с новия панорамен покрив, тя дори е увеличена.

Multivan прескача в цифровия свят с нов инструментален панел, който е изцяло преработен и e с интегриран в него пейзаж от централния дисплей. Моделът стандартно ще се оборудва с Digital Cockpit и информационно-развлекателната система Ready 2 Discover. Чрез онлайн контролен блок системата предлага широк спектър от свързани услуги и функции като стандарт. При поискване, собствениците на Multivan могат да активират и функцията за навигация на Ready 2 Discover на по-късен етап.

Новост при моделната линия е plug-in хибридната задвижваща система с максимална мощност от 218 к.с., която комбинира локално шофиране с нулеви емисии с голяма автономност и нисък общ разход на гориво. Plug-in хибридът Multivan ще се отличава с надпис eHybrid.

Успоредно с това, Multivan, който е само с предно предаване, ще се предлага с два различни бензинови двигателя с турбокомпресор. Те ще предоставят съответно максимална мощност от 136 к.с. и 150 к.с. През 2022 г. на пазара ще ги последва турбодизел (TDI) с мощност 150 к.с. Стандартно силовите агрегати ще се съчетават с познатата предавателна кутия с двоен съединител DSG.

Броят на асистиращите системи в новия Multivan е нараснал значително. Стандартно ще се монтират Car2X (локална система за предупреждение), Front Assist, City Emergency Braking, Lane Assist, Turn-off система за автономно вземане на завои, динамичен дисплей с проектиране на пътните знаци, круиз контрол.Добавените нови системи включват IQ.DRIVE Travel Assist, която улеснява полуавтономното шофиране при скорости от 0 до 210 км/ч. Новост за Multivan са IQ.LIGHT-LED матричните фарове с интерактивно управление на светлината, предлагани по желание на клиента като алтернатива на стандартните LED фарове.

Така със своите високотехнологични характеристики, най-прогресивният от когато и да било Multivan идва с амбицията да пренесе животът на колела в нова, по-модерна ера.

<< Обратно към новините