Mercedes-Benz Intouro е туристически автобус на 2021 г. в Испания

28.01.2021

Mercedes-Benz Intouro е туристически автобус на 2021 г. в Испания

Правилният автобус в точното време: новият Mercedes-Benz Intouro задава стандарти за гъвкавост, ефективност и безопасност.

Това бе потвърдено от експертно испанско жури, съставено от представители на 37 известни испански автобусни компании. Специалистите са избрали Mercedes-Benz Intouro за "туристически автобус на годината" в Испания.

Гласуването е организирано от испанската издателска компания Grupo Editorial Editec, която издава списанията Viajeros (за автобуси) и Transporte 3 (за камиони). Победата на Intouro следва успехите на неговите колеги от марката: в предходните години електрическият градски автобус eCitaro и Tourismo също спечелиха в съответната си категория.

Гласувайки за Intouro, автобусните компании избират автобус, който вдига летвата в междуградските и екскурзионни пътувания на по-високо ниво. Чистокръвният Mercedes-Benz е един от технологичните лидери в своя сегмент. Нововъведенията включват иновативни компоненти в климатичната система и шофьорската кабина, уникалната предлагана като опция по избор система за помощ при аварийно спиране Active Brake Assist 5 с разпознаване на пешеходци, както и Sideguard Assist - асистент при извършване на завои.

В същото време, с модулната си концепция за оборудване, универсалният автобус може да бъде съобразен с конкретните нужди в различните области на приложение. Новият Mercedes-Benz Intouro обхваща огромен набор от възможности. Те варират от високоподов междуградски автобус с багажно отделение, до училищни автобуси и шатъли, както и превозни средства за придвижване на служители до работно място, удобен вариант е и за автобус за еднодневни екскурзии и екскурзии през уикенда.

Гамата от модели е достатъчно обширна, за да обхване всички тези приложения. Като начало Intouro се предлага като класически двуосен автобус в две дължини: 12,18 м и 13,09 м. Вече са анонсирани и лесният за управление компактен автобус с размери 10,75 м, плюс впечатляващ триосен автобус с дължина 14,88 метра. Mercedes-Benz представи изцяло преработеното Intouro миналата есен.

<< Обратно към новините