Volkswagen Commercial Vehicles подготвя базата за Multivan и ID. BUZZ

24.08.2020

Volkswagen Commercial Vehicles подготвя базата за Multivan и ID. BUZZ

Масивна модернизация върви в завода на Volkswagen Commercial Vehicles В Хановер.

 
 

Компанията традиционно използва времето за годишна ваканция през лятото, за да предприеме множество мерки за реконструкция и поддръжка на производствената база. Фокусът тази година беше върху производствените мощности за новите модели от семейството на Bulli: наследникът на настоящия Multivan (очакван към 2021 г.) и на ID. BUZZ (към 2022 г.).

Мерките, проведени в завода през последните три седмици, включват следното:

• Разглобяване на машини Amarok в отделите за каросерии, за боядисване и за монтаж. Части от производствената линия за ID. BUZZ вече са поставени. Това засяга обща площ от около 34 000 квадратни метра.

• Изграждане и въвеждане в експлоатация на машини за новия Multivan в отделите за каросерии, за боядисване и за производство.

• Разглобяване на стара линия за пресоване: благодарение на използването на PXL (започнало през 2015 г.) и модернизацията на пресоваща линия 100 (тази година) старата преса вече не се използва и е разглобена. В резултат на премахването на старите преси и на повишаване на енергийната ефективност на съществуващите машини за преса, CO2 се намалява с около 4 200 тона годишно.

• Адаптиране и изменение на транспортното оборудване в отдела за боядисване за интегриране на новия Multivan и в монтажното съоръжение като предпоставка за интегриране на ID. BUZZ.

• Изграждане на ново съоръжение за двуцветно боядисване за семейството от Т-гамата, новият Multivan и ID. BUZZ.

• На някои производствени линии от 2021 г. T6.1 и неговият наследник (с двигател с вътрешно горене и хибрид) ще се произвеждат едновременно. Това засяга по-специално процесите във отдела за сглобяване. По време на почивните дни множество проекти, свързани с интегрирането на тези нови аспекти в монтажното съоръжение са завършени.

<< Обратно към новините