Volkswagen разшири завода си в Познан

29.07.2020

Volkswagen разшири завода си в Познан

Разширяването на завода на Volkswagen Commercial Vehicles в Познан отне две години и вече подготовката за производството на новия Caddy е почти приключена.

 
 

Промените, направени по време на реконструкцията, включват изграждането на логистична зала, разширяване на отделението за производство на каросерии и преконфигуриране на фабричния обект.

Първият етап от процеса на разширяване беше интегрирането на две части от площадката на централата, които преди това бяха разделени от малък път. Благодарение на активен диалог с местната общност през януари 2019 г. стана възможно да се включи Smołdzinowska Road във фабричните терени и по този начин да се съединят двете части на централата в един обект.

Следващата стъпка е изграждането на новата логистична зала. Тя осигурява складово пространство от 46 000 м² за компонентите за производство на Caddy и T6.1: двигатели, брони, странични стъкла, облицовка за вратите, багажници и резервоари за гориво. Тъй като залата е в непосредствена близост до производственото съоръжение, до 260 пътувания с камион на ден между Познан и Сваржец ще бъдат спестени.

Най-голямото финансово и организационно предизвикателство през последните две години е било разширяването на магазина за каросерии. В допълнение към залата, която обхваща общо над 14 000 м² и има капацитет за съхранение от 200 000 м³, Volkswagen Poznań инвестира преди всичко в съвременни технологии:

450 нови роботи с множество нови функции, се използват в новия боди шоп на Caddy. Те позволяват прецизна обработка и заваряване на високоякостни, горещо сгънати метални листове. В същото време нивото на автоматизация в отдела за каросерии нараства от 43 на сто до над 80 на сто.

<< Обратно към новините