Mercedes-Benz Citaro получи наградата Автобус на годината 2013

21.09.2012

Автобус на годината 2013 - новият Mercedes-Benz Citaro получи наградата си. Това стана на официална вечеря по време на IAA 2012. Най-голямото международно изложение за товарни автомобили и автобуси върви през тази седмица в залите на панаира в Хановер от 20 до 27 септември...

Автобус на годината 2013 - новият Mercedes-Benz Citaro получи наградата си. Това стана на официална вечеря по време на IAA 2012. Най-голямото международно изложение за товарни автомобили и автобуси върви през тази седмица в залите на панаира в Хановер от 20 до 27 септември.

Наградата Bus of The Year 2013 връчи Стюарт Джонс - президент на  международното жури Bus and Coach of The Year. Призът прие Хартмут Шик, директор на Daimler Buses. Той заяви, че всички в Daimler са горди с наградата, която показва, че компанията работи в правилна посока. New Citaro от една страна, каза г-н Шик, е новото поколение на най-успешния градски автобус в света, а от друга страна е изключително модерен и иновационен продукт, в който има редица иновации, приложени за първи път при градските автобуси – ESP като стандарт, пасивна защита от челен удар, рекупериране на енергията от спиране, оптимизиране на работата на системите свързани с охлаждане на двигателя и салона, висока степен на ергономичност на мястото на водача, икономичен двигател Евро-6, …. Всичко това, заедно с привлекателния външен и вътрешен дизайн, е една от причините донесли приза на New Citaro, смята Хартмут Шик.
На сутринта след връчването на наградата, на щанда на Daimler в Хановер се състоя втора церемония, при която победителят бе брандиран с логото Bus of The Year 2013.
Наградата Bus of the Year 2013 бе присъдена от международното жури Bus & Coach of the Year, съставено от журналисти на водещи издания за автобуси от 17 европейски страни.
И през тази година в тестовете и гласуването за определяне на победителя, проведени през юни във Версай, Франция, участва и  АВТОБУСИ, специализираното приложение на списание КАМИОНИ, което е член на журито от 2010 г. Приложението бе представено от отговорния си редактор Лъчезар Апостолов. В международното жури Bus and Coach of The Year членуват водещи европейски издания, пишещи за автобусната промишленост и транспорт. Международна награда Bus of the Year за градски автобуси се присъжда за нечетни години, а титла Coach of the Year при туристическите автобуси – за четни години.

Лъчезар Апостолов

<< Обратно към новините