Volkswagen CV възстановява производството си

16.04.2020

Volkswagen CV възстановява производството си

Заводите на Volkswagen Commercial Vehicles в Хановер, както и в Полша - Познан и Вржешня постепенно ще възобновят производството си с намален капацитет от понеделник 27 април.

Те бяха затворени за повече пет седмици заради пандемията от коронавирус. Процесът на рестарт ще се базира на новополучената наличност от части, според условията, определени от германското правителство и ЕС, необходимостта за развитие на пазарите и оперативния подход в производството. Спазването на сериозни мерки за защита на здравето на работниците ще бъде основен приоритет, изтъкват от компанията.

Йозеф Баумерт, член на Управителния съвет в отдел Производство и логистика във VWCV заяви: „Ние сме доволни, че скоро ще можем да започнем отново производствени операции поетапно, стъпка по стъпка. Защитата на здравето на нашите служители е с абсолютен приоритет в този процес. Разработихме обширен пакет от мерки затова и вече работим интензивно в малки екипи по подготовката на заводите ни, за да може да се поддържа подходяща дистанция, да се прилагат по-високи хигиенни стандарти и да се осигури защитно оборудване. Продължаваме да наблюдаваме внимателно ситуацията. Диалогът и подходът, възприет в рамките на групата, както и препоръките на Институт Робърт Кох, продължават да играят ключова роля в този процес“.

Това ще бъде добър сигнал за икономиката и обществото, ако успеем да намерим изход от ситуацията. За нас здравето на нашите колеги е основният акцент. Следователно ще наблюдаваме цялостно развитието на процесите във връзка с Covid-19 отблизо. С рамковото споразумение, одобрено от целия работен съвет, създадохме добра база за възобновяване на производството в Хановер. Съчетаваме икономическите интереси и защитата на работната сила“, казва Бертина Муркович, председател на работния съвет на VWCV.

През последните няколко седмици Volkswagen Group изготви план от 100 точки, чиято цел е да се даде възможност за възобновяване на производството, като същевременно се взема предвид защитатата на здравето на работниците. Всички мерки се прилагат и за външните компании и доставчици, които работят на територията на обектите на компанията.

Като част от процеса на възобновяване, компанията разширява мерките за предпазване въз основа на препоръките на здравните власти. Процесите в производството се оптимизират, а строгите минимални отстояния и повишените хигиенни стандарти се ще прилагат във всички зони. Списъкът с мерки включва конкретни правила за хигиена и поддържане на безопасно разстояние, задължително предпазване на устата и носа в райони, където не е възможно поддържането на разстояние от 1,5 метра, по-често почистване, фиксиране на началото и края на смените, за да се избегнат контактите.

<< Обратно към новините