Световна премиера на новия Volkswagen Caddy

21.02.2020

Световна премиера на новия Volkswagen Caddy

Новият Volkswagen Caddy бе представен официално от Volkswagen Nutzfahrzeuge. Световната премиера на петото поколение на един от бестселърите на VW се състоя в Дюселдорф.

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Както бе анонсирано, новият Caddy идва по-цифровизиран, свързан и ефективен от всякога, за да продължи традициите на легендарния модел, от който досега са произведени над 3 000 000 броя.

Изцяло новият Caddy вече е базиран на модулната напречна матрица MQB. Това е позволило на дизайнерите да постигнат по-динамични пропорции на автомобила. С намалената стойност на коефициента си на въздушно съпротивление 0,33 на 0,30, Caddy задава нови стандарти в сегмента. С редица детайли от екстериора са свързани и множество нови функции като електрическо управление на плъзгащите се странични врати и на задната врата, панорамен люк на покрива с площ от 1,4 м2.Новост са и 18-инчовите алуминиеви джанти, които са стандарт при високооборудваните версии, както и LED фаровете, и LED задните светлини. За първи път при Caddy са включени безключов достъп до автомобила, безключово стартиране на двигателя и цифровизирано място на водача Digital Cockpit.

Производителят представи новия Caddy като компактен отвън и просторен отвътре. Карго версията на варианта Maxi предлага място за до две евро палети.

Друга новост е, че емисиите на азотни окиси, отделяни от дизеловите двигатели TDI са значително намалени чрез двойно дозиране на впръскването. Новите четирицилиндрови Евро 6 двигатели на Caddy отговарят на нормите за емисии, влизащи в сила от 2021 г. Всички са снабдени с филтри за твърди частици.За първи път при дизелите TDI с мощност между 75 и 122 к.с. се прилага нова система с двойно дозиране на впръскваната добавка. Чрез двата SCR филтъра нивата на емисиите на азотен оксид (NOx) са значително намалени в сравнение с предишния модел, което поставя TDI двигателите на Caddy сред най-чистите дизелови двигатели в света.

Ефективен и екологичен е и бензиновият двигател с турбокомпресор (TSI), който осигурява мощност от 116 к.с. Ще се предлага и метановият TGI. Новите технологии в силовата линия имат положителен ефект, както в екологичен, така и в икономически план. В зависимост от версията на двигателя, прогнозният разход на гориво на Caddy е до 12 на сто по-нисък от този на предишния модел.Дигиталният Innovision Cockpit път превръща компактния ван в истински смартфон в сегмента. 19 са новите или ъпргрейднати системи в помощ на водача, които правят шофирането по-лесно и по-безопасно.

Нивата, в които ще се предлага новият компактен ван са базовото Caddy, Life и премиум нивото Style.

<< Обратно към новините