Нилс Йегер е новият президент на Volvo Autonomous Solutions

23.12.2019

Нилс Йегер е новият президент на Volvo Autonomous Solutions

Нилс Йегер, понастоящем президент за региона EMEA на Volvo Financial Services, е назначен за президент на новия бизнес отдел на Volvo Group - Volvo Autonomous Solutions.

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Той ще се отчита на председателя и главен изпълнителен директор на Volvo Group Мартин Лундстед и ще бъде член на мениджмънта на Групата.

Роден през 1969 г., Нилс Йегер е президент за региона EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) на Volvo Financial Services от 2014 г. Преди да се присъедини към Volvo Group, той заема няколко водещи позиции в John Deere.

Като президент на Volvo Autonomous Solutions Нилс Йегер ще ръководи нов бизнес отдел, отговорен за по-нататъшното ускоряване на развитието, комерсиализацията и продажбите на автономни транспортни решения от Volvo Group.

Автономните транспортни решения, базирани на технологии за автономно шофиране и свързаност, са подходящи за приложения, при които е необходимо да се движат големи обеми стоки и материали по предварително определени маршрути, в повтарящи се потоци. В такива ситуации автономните транспортни решения могат да създадат стойност за клиентите, като допринесат за подобрена гъвкавост, прецизност на доставката и производителност.

Нилс Йегер има богат опит в работата с цялостни решения за нашите клиенти. Екипът на Volvo Autonomous Solutions ще отговори на нарастващото търсене и ще предложи най-добрите възможни решения на клиентите в такива сегменти като минното дело, пристанищата и транспорта между логистични центрове, като допълнение към цегашните продукти и услуги, казва Мартин Лундстед.

Volvo Autonomous Solutions ще започне дейност от 1 януари 2020 г., когато Нилс Йегер ще заеме позицията на президент и ръководител за автономни транспортни решения.

<< Обратно към новините