Volvo Trucks стартира продажбите на електрическите FL и FE

06.11.2019

Volvo Trucks стартира продажбите на електрическите FL и FE

Volvo Trucks обяви начало на продажбите на електрическите камиони Volvo FL и Volvo FE на избрани пазари в Европа. Така компанията планира да отговари на нарастващото търсене на устойчиви транспортни решения в градска среда.

Без вредни емисии, с намалени нива на шум, електрическите камиони са с огромен потенциал за използване в градските райони. Ниските нива на шум дават възможност за извършване на доставки и събиране на отпадъците сутрин, късно вечер или дори нощем, спомагайки за подобряване на транспортната логистика и намаляване на задръстванията през пиковите часове.

Гарантирайки по-добро качество на въздуха и по-нисък шум, електрическите камиони създават нови възможности за градското планиране и пътната инфраструктура. Например, един електрически камион може да се използва в закрити товарни помещения и в екологични зони.

Глобалната урбанизация изисква градска логистика и превози с камиони с нулеви. С Volvo FL Electric и Volvo FE Electric можем да отговорим, както на повишените екологични изисквания, така и на търговските изисквания на нашите клиенти, казва Йонас Одермалм, отговорник за електрическата продуктова линия в компанията.

Едно от предизвикателствата е да се увеличи максималният полезен товар едновременно с оптимизирането на пробега. затова решенията на Volvo Trucks ще се базират на индивидуалните нужди на всеки бизнес като се вземат предвид редица параметри, например цикъл на шофиране, товароносимост и анализ на маршрута, за да се използва капацитетът на батерията по възможно най-ефективния начин.

Volvo FL Electric и Volvo FE Electric са разработени в тясно сътрудничество с клиенти на компанията, опериращи в Гьотеборг, Швеция. Обратната връзка е била много положителна, а шофьорите, участващи в сътрудничеството, са били впечатлени от гъвкавата задвижваща линия, безпроблемното ускорение и безшумните камиони.

Борбата с изменението на климата ще изисква наличието на разнообразни технологии за нови задвижващи линии. Електрическите превозни средства, заредени с електричество от възобновяеми източници, са голяма стъпка към по-устойчива мобилност в градовете. Различните видове транспорт изискват различни решения за задвижването, заключава Одермалм.

Камионите Volvo FL Electric и Volvo FE Electric са разработени за дистрибуция, обработка на отпадъци и други приложения в градския транспорт. Продажбите им ще започнат в Швеция, Норвегия, Германия, Швейцария, Франция и Холандия. Стартът на серийното им производство е планиран за март 2020 г. Volvo FL Electric има капацитет за бруто тегло на превозното средство от 16 тона, докато при Volvo FE Electric то е 27 тона.

<< Обратно към новините