Автономните камиони на Volvo започнаха работа

20.11.2018

Автономните камиони на Volvo започнаха работа

Volvo Trucks подписа споразумение с норвежката компания Brønnøy Kalk AS, за да осигури първото си автономно решение за транспорт на варовик от кариера до близко пристанище.

Шест автономни камиона Volvo FH ще транспортират варовик по 5-километров маршрут с открити участъци и два тунела. Разтоварването също се извършва без никаква човешка намеса. Тестовете на това решение се извършват успешно през пази година, за да стане напълно оперативно до края на 2019 г.

Новият проект в Норвегия е предшестван от успешното въвеждане на автономни камиони Volvo в минен добив, събиране на захарна тръстика и сметосъбиране. Brønnøy Kalk не закупува автономни камиони, а цялостно транспортно решение за транспортирането на варовика между двата пункта и заплаща цена на тон.
 


Задачата започва с товаренето на камионите с варовик в кариерата. След това те потеглят по маршрута, който включва два тунела с дължина от 3,5 км и от 800 м. На финала достигат до пристанището, където скалната маса се изсипва в трошачката, а оттам се товари на кораби. Процесът се извършва под строг контрол, но без оперативната намеса на хора.
 


„Конкуренцията в индустрията е силна. Непрекъснато се стремим да увеличим ефективността и производителността си в дългосрочен план и имаме ясна визия как да се възползваме от новите възможности в областта на технологиите и цифровите решения. Търсихме надежден и иновативен партньор, който споделя нашия фокус върху устойчивостта и безопасността. С автономния транспорт ще увеличим значително нашата конкурентоспособност на един труден глобален пазар“, обясняват от Brønnøy Kalk.
 „Глобалните нужди от транспорт се променят непрекъснато с много високи темпове и индустрията изисква нови и усъвършенствани решения. Нашата цел е да бъдем лидери в разработването на продукти и услуги, които да отговарят на тези изисквания“, категоричен е Клас Нилсон, президент на Volvo Trucks.
 


Цялостно автономно решение от Volvo Trucks:
• Сделката обхваща автономно решение за транспортиране на варовик в Brønnøy Kalk във Велфиорд, Норвегия;
• Партньори: Brønnøy Kalk AS и Volvo Trucks;
• Автономните камиони Volvo FH се направляват от оператора на челен товарач;
• Маршрутът включва шофиране в двата тунела и на открито.

 

<< Обратно към новините