Визионерски решения от Volvo Trucks

02.10.2018

Визионерски решения от Volvo Trucks

На щанда си на IAA Nutzfahrzeuge 2018 в Хановер Volvo Trucks демонстрира широка гама от визионерски продукти и услуги.

Експозицията на Volvo Trucks търсеше отговор на въпросите „Как елетромобилността, автономното управление и свързаността могат да допринесат за по-печеливш, ефикасен и безопасен транспорт с по-малко вредно влияние върху климата и околната среда? Кои решения са налични още днес и какво предстои „зад ъгъла“?

Един от акцентите на щанда беше специалният модел Volvo FH 25 Year Special Edition, с който Volvo FH празнува 25 години от появата на първия FH и 1 милион камиона, произведени оттогава. FH е моделът, който павира пътя към успеха на Volvo Trucks през последните 25 години.

Електрическите камиони бяха представени с моделите Volvo FL Electric and Volvo FE Electric, чиито премиери се състояха по-рано тази година. FL и FE Electric се доставят във варианти от 16 до 27 тона, максималният обхват с едно зареждане е 300 км. Те използват технологии от електрическите автобуси на Volvo, от които вече има продадени над 4000 броя.

Силна оферта има шведският производител от Гьотеборг и по отношение на газовите камиони със своето нестандартно решение от съчетание на дизел и газ. Новите модели Volvo FH LNG и Volvo FM LNG се предлагат във варианти с 420 к.с. и 460 к.с. и предлагат същата производителност, разход на гориво и работен обхват като дизеловите си събратя, но CO2 емисиите са от 20 до 100% по-ниски в зависимост от използваното гориво.Звездата на щанда на Volvo Trucks безспорно беше VERA – транспортно решение за бъдещето с електрическо автономно превозно средство. То ще намери приложение най-вече при повтарящи се операции, изискващи превоз на големи обеми товари на сравнително кратки разстояния – каквито често са случаите например на пристанища или в големи логистични терминали. VERA e автономно управляван от контролен център електрически влекач, като към него могат да се прикачат съществуващите надстройки и полуремаркета. Този тип влекачи се движат в затворени области и са свързани помежду си. Задвижването е изцяло електрическо, а силовата линия и комплекта батерии са от същия тип, които се използват в електрическите автобуси на Volvo Trucks.

<< Обратно към новините