Завръщането на камионите BMC

26.09.2018

Завръщането на камионите BMC

Един от най-големите производители на търговски и военни превозни средства в Турция, BMC се завръща на сцената и на пътя с новото си семейство камиони, наречено Tuğra*.

Дебютът на новото семейство камиони на BMC се състоя по време на най-голямото световно изложение за търговски превозни средства - IAA Nutzfahrzeuge 2018 в Хановер. По време на пищната официална премиера стана ясно, че разработването на новата моделна линия е започнало през 2014 година и е дело на интензивна и усилена работа на научно-изследователския екип на компанията.Новият камион е с чисто нов дизайн, който коренно го отличава от предшествениците му – както отвън, така и от вътре. От турската компания бяха лаконични по отношение на техническите параметри на новия камион, но увериха присъстващото множество от журналисти, че мощността на двигателя осигурява максимална ефективност при всяко натоварване и всякакви условия. Според BMC, Tuğra има нисък разход на гориво, благодарение на отличната интеграция на двигателя с лекото шаси. Камионът е с оптимизирани сервизни интервали и ниски разходи за целия жизнен цикъл, а цената му ще бъде „поносима за портфейла“. Ще се предлага със следните колесни формули: 4х2, 6х2, 6х4 и 8х4.„Като резултат от нашите усилени изследвания в областта на научно-изследователската и развойната дейност, BMC Tuğra е представител на модерната градска, елегантна идентичност. Това е ново измерение в света на товарните автомобили, което е резултат от нашия повече от половинвековен опит и изпъкването на „технологичния“ компонент от нашата ДНК на преден план. Със своята ергономична структура, Tuğra обещава приятно шофиране и комфортно пространство за отмора, особено по време на дълги пътувания. BMC Tuğra е готов за изпълняване на всякакви задачи през деня и през нощта“, каза членът на борда на директорите на BMC Таха Ясин Йозтюрк.

* Заб.: Думата тура (tuğra) е персийска по произход, но се е използвала от османските турци, като тура се е наричал калиграфският печат, използван за узаконяване на султанските фермани.

<< Обратно към новините