IAA Nutzfahrzeuge 2018: над 2100 изложители от 50 страни

10.09.2018

IAA Nutzfahrzeuge 2018: над 2100 изложители от 50 страни

Повече от 2100 изложители от 50 държави са се регистрирали за участие на тазгодишното 67-мо издание на най-голямото изложение за автомобили за работа в света - IAA Nutzfahrzeuge в Хановер, Германия.

Данните са на организатора на изложението - Асоциацията на германските производители на автомобили (VDA) и според тях през тази година изложителите са повече, отколкото преди 2 години, а IAA Nutzfahrzeuge 2016 бе доста успешен форум. Делът на чуждестранните изложители е малко под 60%, а сред страните с най-много представители са Китай, Италия, Холандия, Франция и Турция.

Посетителите на тазгодишното изложение имат на разположение да разглеждат 282 хиляди квадратни метра запълнени от производители на леко-, средно- и тежкотоварни автомобили, ремаркета и автобуси, доставчиците на резервни части и услуги, както и множество стартиращи компании. Основната тема на форумите и работилниците, които ще се организират в дните на IAA Nutzfahrzeuge 2018 ще бъде нарастващата цифровизация на промишлеността, свързаността, автономното шофиране, електромобилността и градската логистика.

Във време на постоянно нарастваща онлайн търговия, ефективната и без вредни емисии доставка до вратата на клиента, т.нар. „последната миля“ заема централно място в съвременната логистика. „По време на IAA Nutzfahrzeuge 2018 ще бъдат покаани убедителни решения“, обещава президентът на VDA Бернхард Матес. Много производители ще покажат електрически версии на своите търговски автомобили в Хановер. Множество градски автобуси и среднотонажни товарни камиони също ще бъдат показани в електрическите си задвижвания. Тазгодишното изложение в Хановер е с отворени врати за посетители от 20 до 27 септември.

<< Обратно към новините