Ford ще прави електромобилите си в Мексико

08.12.2017

Ford ще прави електромобилите си в Мексико

Вторият по големина американски производител на автомобили Ford обяви, че в бъдеще ще произвежда електромобили в Мексико - стъпка, която вероятно ще предизвика гнева на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Съобщението, направено от президента на Ford Джим Фарли в интервю за „Уолстрийт джърнъл“, е в противоречие с изявление от януари, в което компанията заяви, че ще направи Флет рок, щата Мичиган, база на производството си на електромобили.

Тръмп призова за повече работни места в американския автомобилостроителен сектор и заплаши с високи мита компаниите, които произвеждат в Мексико. В резултат Ford отмени плановете си да строи завод в Мексико по-рано тази година.

Решението да се премести производството в Мексико не е просто заради намаляване на разходите, каза Фарли. То ще позволи на компанията да превърне завода си във Флет рок в център за изключително модерни технологии, където ще прави безпилотни автомобили.Ford ще увеличи инвестициите в завода до 900 милиона долара спрямо 700 милиона долара панирани по рано, отбелязва „Уолстрийт джърнъл“. Инвестицията ще доведе до откриването на 850 нови работни места спрямо 700 предвидени според предишния план за електромобилите за завод близо до Детройт. Очаква се безпилотните автомобили на компанията да бъдат пуснати през 2021 година, каза Фарли.

<< Обратно към новините