Ford увеличава производството на Transit в Турция

23.08.2017

Ford увеличава производството на Transit в Турция

Ford ще инвестира 52 млн. щатски долара за увеличаване на производствения капацитет на завода в Гюлчук, в който съвместно с Koc Holding произвеждат лекотоварния модел Transit.

Причината е увеличеното търсене на лекотоварните модели на американската марка в Европа. За да отговори на пазара, Ford планира да повиши с 12% или около 40 000 броя годишното производство на завода, което по този начин ще надхвърли 330 000 автомобила. Целта ще бъде постигната след година, като за изпълнението ѝ скоростта на поточната линия ще бъде увеличена, наред с разширяване на бояджийския цех и оборудването с допълнителни роботи.

„Лекотоварната гама на Ford бележи рекордни продажбени нива, с които компанията определя темпото на европейския пазар на автомобили за работа. Стратегическата инвестиция от страна на Ford Otosan ни дава възможност да отговорим на потребителското търсене. Всичко това се случва на фона на предстоящото лансиране на Transit Custom Plug-in Hybrid през 2019 г.”, коментира Линда Каш, вицепрезидент на производството на Ford в Европа.

Според Ford благодарение на Transit, марката е лидер на европейския пазар на лекотоварни автомобили с пазарният дял от 13,2% през 2016 г.

<< Обратно към новините