Автобус на годината 2012 е тук

06.10.2011

VDL Futura, който спечели международната награда Автобус на годината 2012 вече е в България. ВДЛ Бус енд Коуч България, представител на холандската марка у нас е осигурил един автобус от най-новия модел на VDL Bus and Coach за тестови шофирания, който ще остане в страната около 20 дни...

VDL Futura, който спечели международната награда Автобус на годината 2012 вече е в България. ВДЛ Бус енд Коуч България, представител на холандската марка у нас е осигурил един автобус от най-новия модел на VDL Bus and Coach за тестови шофирания, който ще остане в страната около 20 дни.

 

 

 

През това време екипът на ВДЛ Бус енд Коуч България ще обиколи страната с новото превозно средство и ще даде възможност на фирми превозвачи да се запознаят с New Futura на място. Автобусът ще бъде на разположение за тестови шофирания и пътувания. 

Гастролиращият в България VDL Futura е абсолютно същата версия, която победи в Coach Euro Test 2011 през юни в Норвегия. Туристическият автобус е 13-метров, но лежи на две оси. Двигателят е DAF, с мощност 410 к.с. Предавателната кутия е 12-степенната автоматизирана ZF Astronic.
В четвъртък демоавтобусът направи пътуване от Централна софийска автогара, по южната дъга на околовръстния път, магистрала Тракия до мотел Ихтиман и обратно. На борда му пътуваха управители и собственици на няколко автобусни фирми от София и Пазарджик, които имаха възможност да се убедят на живо в качествата на Автобус на годината 2012.

<< Обратно към новините