Fuso Canter E-Cell: на пътя в Германия

12.04.2016

Fuso Canter E-Cell: на пътя в Германия
д-р Волфганг Бернхард (от ляво) символично връчва ключа на един от петте Fuso Canter E-Cell на кмета на Щутгарт Фриц Кун

На 11 април Daimler Trucks постави началото на тестове в реални пътни и експлоатационни условия в Германия на изцяло електрическите камиони Fuso Canter E-Cell.

Официално началото бе поставено от д-р Волфганг Бернхард, член на Управителния съвет на Daimler AG и ръководещ Daimler Trucks & Buses и от Марк Листосела, президент и изпълнителен директор на Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation и оглавяващ Daimler Trucks Asia. Двамата символично предадоха ключовете на пет лекотоварни камиона Fuso Canter E-Cell на кмета на Щутгарт Фриц Кун и на логистичната компания Hermes Logistics, която ще експлоатира екологичните автомобили.

В полевата тестова програма са включени общо пет автомобила, като два от тях са с платформа и ще бъдат използвани в изграждането на нова инфраструктура, други два ще бъдат ползвани за извозване на отпадъци и за разнос на мебели, а петият Canter E-Cell ще извършва спедиторска дейност в следващите 12 месеца.

Според Daimler Trucks преминаването към леко- и тежкотоварни автомобили с електрическо задвижване ще стане технически възможно и икономически рентабилно до няколко години, особено що се касае до извършване на разносна дейност в градски райони и на къси разстояния.

От Daimler не пропуснаха да споделят и натрупания опит от завършилите миналата есен едногодишни тестове с осем Fuso Canter E-Cell в Португалия. Резултатът от тези тестове показа, че е възможно оперативните разходи да бъдат намалени с до 64%.

<< Обратно към новините