Solaris Urbino 12 electric е автобус на годината в Испания

21.01.2016

Solaris Urbino 12 electric е автобус на годината в Испания

Новият Solaris Urbino 12 electric е избран за автобус на годината - Bus of the Year 2016 в Испания. В журито са присъствали представители на най-големите фирми за обществен транспорт в Испания, както и експерти от автомобилната индустрия.

Задвижваният от електрически батерии 12-метров автобус Urbino 12 electric бе представен официално за първи път на изложението Busworld 2015 в Кортрейк, Белгия.

Автобусът може да бъде оборудван с различни по вид и капацитет батерии. Urbino 12 electric може да се свързва към електрическата мрежа за зареждане на батериите с контакт, с пантографен механизъм или с индуктивна зареждаща система.

Основни предимства на електрическото задвижване са ниските експлоатационни разходи и липсата на вредни емисии при движение.

Solaris е една от първите компании в Европа произвеждащи електрически автобуси още от 2011 г. Климатичните промени и нуждата от намаляване на вредните емисии във въздуха, карат много градоначалници и транспортни оператори да изберат тихите и чисти електрически автобуси.

Електрически автобуси Solaris вече се движат в Австрия, Германия, Швеция и Полша, а много скоро ще бъдат пуснати в експлоатация и в Барселона.
 

 

<< Обратно към новините