Тестове

Volvo FH с I-Save – с най-добра горивна ефективност в няколко теста

В няколко независими теста, проведени от немски списания за камиони, Volvo FH с I-Save е победител в икономията на гориво при комбинирана консумация на дизел и AdBlue, въпреки че тестовият камион Volvo, участвал в тях, е без последните подобрения в горивната ефективност.

19.05.2022 

Bus Euro Test 2022 Limerick: Високо напрежение!

Кой ще е Автобус на годината 2023? Отговорът на този въпрос даде Bus Euro Test 2022 Limerick, който се проведе от 10 до 13 май в третия по големина град на Ирландия – Лимерик. Победителят ще стане известен през септември, след което ще получи наградата си.

19.05.2022 

Тест: Новият Ford E-Transit впечатли с пробег с едно зареждане

Напълно електрическият двутонен ван Ford E-Transit е вдига високо летвата в сегмента на големите електрически ванове. Още при пазарния си старт той впечатлява – с иновативна си силова линия, с нивото си на оборудване, с товароносимостта си и, най-вече - с пробега с едно зареждане от 317 км по WLTP.

09.05.2022 

Новата гама Scania SUPER отговаря на името си

Тестове на новата си гама Super организира в края на април шведският производител Scania. Пробните шофирания бяха в околностите на Сьодертеле и на пистата край демоцентъра на шведския производител.

28.04.2022 

Видео - Първи драйв тест на електрически камион в България - Volvo FE Electric

Волво Груп България е първата компания у нас, която започва да предлага електрически камиони на българския пазар. През април клиентите на фирмата можаха да се запознаят на живо с Volvo FE Electric и списание КАМИОНИ също. Ето накратко какво видяхме.

26.04.2022 

Тест: Новият работяга GAZelle NN

GAZelle NN - най-новият лекотоварен модел на руския производител от Нижни Новгород бе представен в България в последните дни на 2021 г. от Авто Юнион. Така, малко неочаквано, популярната в миналото марка се завърна на българския пазар.

14.04.2022 

Българска премиера на Volvo FE Electric

26-тонният Volvo FE Electric стана първият напълно електрически камион, който е представен изобщо в България. Това се случва в рамките на събитието Заедно към нулеви емисии, организирано от Volvo Trucks Bulgaria.

12.04.2022