Безопасен транспорт на гуми с Kögel

05.12.2012

Моделите на Kögel - Cargo, Mega и Mega perfect вече са достъпни в две модификации, които имат сертификат за безопасност от TÜV Nord. Така с трите полуремаркета може да се извършва транспорт на опаковани автомобилни гуми до 18 т. Според производителя това означава, че големите издутини на брезента, причинени от гумите са вече в миналото. Както и принудителните спирания за полицейски проверки...

Моделите на Kögel - Cargo, Mega и Mega perfect вече са достъпни в две модификации, които имат сертификат за безопасност от TÜV Nord. Така с трите полуремаркета може да се извършва транспорт на опаковани автомобилни гуми до 18 т. Според производителя това означава, че големите издутини на брезента, причинени от гумите са вече в миналото. Както и принудителните спирания за полицейски проверки.
 От Kögel са добавили и допълнителното оборудване за ремаркетата VarioFix . Това е система за закрепване, която се състои от 13 точки на фиксиране към външната рамка и фиксатори за палети. VarioFix  се предлага в два варианта. Първият включва три вградени, поддържащи, алуминиеви летви и четири стоманени П-образни релси на пода, алуминиева поддържаща летва отгоре и опънати под формата на кръст въжета. При втората версия има пет вградени алуминиеви летви във всяка секция, както и стоманена П-образна релса за окачане в средата.  И в този вариант са нужни кръстосани колани за  подсигуряване на товара. Осигуряването на товара по посоката на движение става със заключваща греда и устройство за опъване на коланите.  С това оборудвана Kögel се доближава до препоръките на Michelin за безопасен транспорт на гуми.

<< Обратно към новините