В Нижни Новгород започна производство на Sprinter

16.07.2013

В Нижни Новгород започна производство на Sprinter

Mercedes започна производство на модела Sprinter в Русия. Сглобяването на автомобилите се извършва във фабриката на ГАЗ в Нижни Новгород...

Mercedes започна производство на модела Sprinter в Русия. Сглобяването на автомобилите се извършва във фабриката на ГАЗ в Нижни Новгород.

Двете компании са инвестирали общо повече от 190 млн. евро. Автомобилите произведени в Русия са от първата модификация и ще се продават под названието Sprinter Classic. Предвидено е разпространението им да е за вътрешния пазар. По-рано тази година от Mercedes представиха обновена версия на ван-а, но тя ще се продава в Европа и Съединените Щати.   
Директорите на съвместното дружество са обнадеждени за бъдещето на производството. По този начин от Mercedes ще могат да стъпят по-здраво на големия руски пазар, а партньорите им от ГАЗ ще имат достъп до по-модерни технологии за производство.
Самата фабрика се разпростира на 90 000 кв. м. В бояджийното отделение са вложени 50 млн. евро, като капацитетът му е 10 купета на час и може да се избират 11 различни цвята.
Sprinter Classic ще се оборудва с дизелов двигател OM646 и механична трансмисия. За сигурността на пътуването се грижи  антиблокираща спирачна система, система за контрол на стабилността и въздушна възглавница за водача.
Продажбите на возилата, произведени до река Волга ще започнат на 1 септември. Цените ще започват от 1 177 000 рубли (27 650 евро). Това е с около 20% по-ниско от цените на машините произведени в Германия.

<< Обратно към новините