VW Amarok R-Style пришпорва 272 коня край Вьортерзее

10.05.2013

VW Amarok R-Style пришпорва 272 коня край Вьортерзее

Volkswagen обяви, че ще зарадва своите 150 000 фенове, които се очаква да посетят в края на следващата седмица фестивала край езерото Вьортерзее в южна Австрия, с екстремна версия на пикапа Amarok. Прототипът R-Style ще бъде оборудван с трилитров турбодизел V6 с мощност 272 к.с. и въртящ момент 600 Н.м. в комплект 8-степенна автоматична скоростна кутия...

Volkswagen обяви, че ще зарадва своите 150 000 фенове, които се очаква да посетят в края на следващата седмица фестивала край езерото Вьортерзее в южна Австрия, с екстремна версия на пикапа Amarok. Прототипът R-Style ще бъде оборудван с трилитров турбодизел V6 с мощност 272 к.с. и въртящ момент 600 Н.м. в комплект 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Производителят декларира, че Amarok R-Style е в състояние да ускори от 0 до 100 км/ч само за 7,9 секунди. Спортните му характеристики са подчертани от ефектни 22-инчови алуминиеви джанти, върху които са монтирани огромни гуми с размер 295/35, като за целта калниците са разширени с 6 см.

Стилният външен вид е постигнат с помощта на познатите GTI трикове – въздухозаборници с увеличена площ, карбонови елементи и хромирани ауспуси. В интериора на Amarok R-Style също е заимствано ноухау от Golf GTI – карбоново табло, алуминиева централна конзола, спортни кожени седалки. Всичко това е изпълнено във великолепна цветова комбинация бяло/червено/черно.

 

Красимир Кирилов

<< Обратно към новините

Галерия