Повече мощност и комфорт за базовия VW Amarok

05.02.2013

Две години след дебюта на първия си собствен пикап Volkswagen продължи да оптимизира гамата на Amarok, увеличавайки мощността на базовата му версия от 122 на 140 к.с. По този начин моделът вече разполага с по-добра динамика, като едновременно с това е запазил разхода си на гориво непроменен. Списъкът с опции е разширен с камера за заден ход, навигационна система и допълнителен отоплител...

Две години след дебюта на първия си собствен пикап Volkswagen продължи да оптимизира гамата на Amarok, увеличавайки мощността на базовата му версия от 122 на 140 к.с. По този начин моделът вече разполага с по-добра динамика, като едновременно с това е запазил разхода си на гориво непроменен. Списъкът с опции е разширен с камера за заден ход, навигационна система и допълнителен отоплител.

Максималният въртящ момент вече е 340 Н.м, допринасяйки за подобряването на еластичността и ускорението. Достигането на 100 км/ч например вече отнема 12,6 секунди (вместо досегашните 13,2 сек.), максималната скорост е 168 км/ч (спрямо 162 км/ч), а времето за доускоряване от 80 до 120 км/ч на пета предавка е намалено с половин секунда. Въпреки това, благодарение на опционалния пакет BlueMotion, средният разход на гориво на обновения Amarok е само 6,8 л/100 км.

Новият двигател се предлага както при версията с единична кабина (със задно предаване или 4х4), така и при варианта с двойна кабина (със задно предаване, перманентно задвижване 4х4 или 4х4 Part-Time), винаги в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия. Клиентите ще могат да се възползват от предимствата му и в трите налични нива на оборудване на Amarok.

Екипировката на модела е допълнена с радионавигационна система RNS 510, заимствана от Multivan, парктроник с камера за заден ход, програмируем допълнителен отоплител с дистанционно управление, фарове за мъгла с функция за завиване (от ниво Trendline нагоре) и пакет „Light and Sight”, включващ помощни светлини, чистачки със сензор за дъжд, функция „Coming and Leaving home” и странични огледала с автоматична функция срещу изпотяване.

Цената на Amarok Single Cab с мощност 140 к.с. стартира от 20 435 евро без ДДС. Модификацията Double Cab пък се предлага на цени от 23 235 евро. Цените на версиите със задвижване 4х4 пък са от 22 085 евро (за Single Cab) или 24 880 евро (Double Cab). Всички дилъри на Volkswagen вече приемат поръчки.
 
PIKAPI.bg


 

<< Обратно към новините