Peugeot Partner и Expert – още по-екологични

03.02.2012

Обновените лекотоварни лъвчета Partner и Expert ще бъдат представени по време на предстоящия автомобилен салон в Женева. От Peugeot съобщават, че товарните и пътническите версии на двата модела излизат на пазара през пролетта на 2012 г. ...


Обновените лекотоварни лъвчета Partner и Expert ще бъдат представени по време на предстоящия автомобилен салон в Женева. От Peugeot съобщават, че товарните и пътническите версии на двата модела излизат на пазара през пролетта на 2012 г. 


Товарната версия на Peugeot Partner и пътническият вариант Partner Tepee са с обновен дизайн, който прилага новия стил на френската марка. Според производителя при фейслифта е заложено на ярка индивидуалност и модерен стил. Двигателите покриват нормите Евро-5, като на разположение е и хибридна версия с e-HDi задвижване. Постигнати са рекордно ниски емисии на CO2 в сегмента - 125 г/км при пътническия вариант и 123 г/км за товарния. Нивото на оборудване е изключително високо за сегмента. При изграждането на вътрешно пространство на Tepee е заложено на модулност, което придава многофункционалност на модела. Товарната версия ще се предлага в две дължини с товарни обеми 3,7 и 4,1 м3. 

Новият Peugeot Expert има претенции за лидерство в сегмента си по ниски емисии на CO2. Това, според производителя е постигнато благодарение на обновеното оборудване. Обновеният Peugeot Expert е част от програмата за повишаване на нивото на оборудване на гамата. При него са приложени новият стил на марката и ново оборудване. Двигателите също покриват нормите Евро-5. Peugeot Expert ще се предлага като компактен фургон и комби (версия Tepee). Според Peugeot емисии на CO2 при Expert Tepee са рекордно ниски за сегмента. Дизеловият двигател 2.0 HDi, 163 к.с. с предавателна кутия BVM6 отделя 172 г/км CO2, съответстващи на разход на гориво 6,6 л/100 км. При товарния Expert за същия двигател отделеният CO2 е 168 г/км CO2, а разходът на гориво е 6,4 л/100 км. Моделът ще се предлага с автоматична 6-степенна кутия с двигателя 2.0 HDi 163 к.с.

<< Обратно към новините