Падащ борд за Mercedes-Benz Sprinter

27.02.2008

Транспортните фирми често се сблъскват със следния проблем: как да натоварят във своите ванове тежки и обемисти предмети като мебели, сандъци с инструменти или направo контейнери. Ако на мястото на товаренето има мотокар или подемна количка – добре, но дали ще бъде така и при доставката – съвсем не е сигурно. Е, този проблем вече е решен при Mercedes-Benz Sprinter, който отскоро се предлага с опционален електрохидравличен падащ борд, монтиран направо в завода в Дюселдорф…

Транспортните фирми често се сблъскват със следния проблем: как да натоварят във своите ванове тежки и обемисти предмети като мебели, сандъци с инструменти или направo контейнери. Ако на мястото на товаренето има мотокар или подемна количка – добре, но дали ще бъде така и при доставката – съвсем не е сигурно. Е, този проблем вече е решен при Mercedes-Benz Sprinter, който отскоро се предлага с опционален електрохидравличен падащ борд, монтиран направо в завода в Дюселдорф…

Падащият борд е монтиран с болтове под пода в задната част на вана и разполага с товароносимост 600 кг (с изключение на най-дългата модификация на Sprinter, при която полезният му товар е 500 кг). Когато платформата не се използва, нейните две части се сгъват една към друга и се изправят във вертикално положение зад лявото крило на задната врата. По този начин, ако автомобилът разполага с остъклена задна врата, водачът има директна видимост назад. В разгънато положение площта на платформата достига 1880 x 1330 мм, което е достатъчно за натоварването дори на най-обемистите предмети.

Бордът може да се поръчва при модификациите на Sprinter със средно (3665 мм) и дълго междуосие (4325 мм) в комбинация с абсолютно всички теглови класове на модела. Практичният аксесоар добавя около 350 кг към собствената маса на вана, включително захранващия акумулатор, остъклената задна врата и дървения под на товарния отсек. Благодарение на опционалния демонтируем теглич се запазва възможността за теглене на ремаркета.

Партньорът на Mercedes-Benz в това начинание – фирма BärCargolift, се радва на успешно дългогодишно сътрудничество с щутгартската марка в областта на допълнителните аксесоари за лекотоварни автомобили. Услугата спестява доста средства и време на клиентите, тъй като падащият борд може да се поръча през официалната ценова листа на Mercedes-Benz (ван + борд = една фактура), който се грижи и за цялостното администриране на гаранционното и извънгаранционното обслужване.

www.vanove.bg

<< Обратно към новините