Emil Frey Group поема бизнеса на Renault Group в България

29.10.2022

Emil Frey Group поема бизнеса на Renault Group в България

Renault Group, обяви, че сключва споразумение с Emil Frey Group за дистрибуторския си бизнес в България.Споразумението е за продажбата на изцяло притежаваното от Renault Group дъщерно дружество за внос и дистрибуция на марките Renault и Dacia - включително леки автомобили, лекотоварни автомобили и резервни части, в България. Така Emil Frey Group ще поеме изцяло дистрибуторския бизнес на Renault Group за държавата. Началото на дейността на новата организация е планирано за декември 2022 г., след предварително одобрение от съответните органи за защита на конкуренцията.

Като част от плана Renaulution, Renault Group преразглежда своята дистрибуторска схема. В този контекст е постигнато споразумение между Renault Group и Emil Frey Group за придобиване на дистрибуторския бизнес на Renault Group в България.

С тази транзакция Renault Group има за цел допълнително да укрепи своята позиция на местно ниво благодарение на ефективен бизнес модел, подкрепящ както търговските амбиции, така и високите цели за удовлетвореност на клиентите. Renault Group избира Emil Frey Group заради богатия им опит в бизнеса с дистрибуция на автомобили. Компанията ще се ползва от дългогодишния опит на местния екип и стабилното партньорство с дилърската мрежа.

„Emil Frey е сред водещите дистрибуторски групи в Европа, както по отношение на обем на продажби, така и по брой партньорства с автомобилни марки. Дългогодишен партньор на Renault Group в дистрибуцията на автомобили към крайни клиенти, Emil Frey Group е избрана заради своя богат опит и като вносител. Благодарение на това споразумение, съм уверен, че Renault Group ще постигне своята Renaulution амбиция в България“, коментира Филип Бюрос, старши вицепрезидент, продажби, маркетинг и услуги Renault Group.
„Emil Frey Group е горд да бъде партньор с Renault и Dacia за дистрибуцията на съществуващата продуктова гама (включително богата гама от високотехнологични електрически автомобили) на Renault Group в България. Ще продължим успешния път на съществуващата дистрибуторска организация на марките, надграждайки с нашата дългогодишна експертиза в региона. Очакваме с нетърпение да продължим да развиваме бизнеса заедно с местната дилърска мрежа“, казва Герхард Шюрман, главен изпълнителен директор Emil Frey Group.

Emil Frey Group е семейна компания, основана в Швейцария през 1924 г. Дейността й включва всички услуги, свързани с дистрибуцията и продажбата на дребно на нови и употребявани леки, лекотоварни и товарни моторни превозни средства, включително внос и продажби на дребно, сервиз и дистрибуция на резервни части, финансиране и решения за мобилност. Групата присъства в 18 европейски страни, включително България.

Renault Group е установена в повече от 130 държави. Групата е продала 2,7 милиона автомобили през 2021 г. В компанията работят повече от 160 000 души.

 

<< Обратно към новините