Renault Group и нейните марки на Aвтомобилeн салон Париж 2022

17.10.2022

Renault Group и нейните марки на Aвтомобилeн салон Париж 2022

Марките Renault, Dacia, Alpine и Mobilize ще вземат участие на Автомобилен салон Париж 2022 с няколко световни премиери, последните си иновации и гамата си от продукти и услуги, произтичащи от плана Renaulution.


 

Мотото на Автомобилен салон Париж тази година е Revolution is on и Renault, Dacia, Alpine и Mobilize ще вземат участие, за да демонстрират плана Renaulution в действие. Всяка от марките ще представи най-малко една ексклузивна световна премиера (концептуален или демонстрационен автомобил), новата си моделна гама и иновациите и партньорствата, капсулиращи новата стратегия.

Hyvia, съвместното предприятие на Renault Group с Plug за водородна мобилност, също ще представи своите водородни автомобили, включително серийния Master Van H2-TECH, и примери за своята уникална H2 екосистема.

За да запознаят всички с акцентите си на Автомобилен салон Париж Renault Group и нейните марки ще заснемат 16 предавания на щандовете си в партньорство с B Smart, канал за бизнес новини. Тези предавания са опорни точки на B Smart и ще включват специално създадено съдържание: Grand Journal с участието на известния телевизионен водещ Мишел Денизо. Предаванията ще се излъчват по B Smart (по телевизията и онлайн) през цялата седмица от 20 до 21:45 ч.

Специално аудиообогатено изживяване ще осигури аудио достъп до всички прессъобщения и преспакети, публикувани по време на изложението. Акцентите от седмицата, включително пресконференцията на Renault на 17 октомври в 9:45 ч., ще бъдат излъчени на живо и достъпни на запис на сайтовете за събития на Групата и марките.

ЧЕТИРИ СПИРАЩИ ДЪХА ЩАНДА

Renault: адаптивен Studiault за прераждане на икона

На Автомобилен салон Париж 2022 Renault ще използва концепцията си за щанд Renault Studiault, позната от IAA в Мюнхен през 2021 г. Този ярък и цветен щанд има музикална сцена за изпълнения на живо, и може да приюти различни атракции, включително токшоута, видео съдържание за мобилни екрани, класически автомобили и технологични демонстратори.

Щандът ще бъде домакин на пресконференция в 9:45 ч. на 17 октомври, по време на която Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Renault и Renault Group, Фабрис Камболив, главен оперативен директор на Renault, и Жил Видал, вицепрезидент дизайн на Renault, ще разкрият реинтерпретация на емблематичното Renault 4 за първи път в световен мащаб. Новото Kangoo E-TECH Electric за семейства и демонстрационните автомобили Renault 5 Turbo 3E и Hippie Caviar Motel също ще бъдат представени пред публика за първи път, заедно с моделите, предназначени да завладеят отново C сегмента: Megane E-TECH Electric, Austral E-TECH Full Hybrid, Arkana E-TECH Full Hybrid и концептуалният автомобил Scenic Vision. Завладява демонстрация ще представи системите за подпомагане на водача в Austral E-TECH Full Hybrid. Посетителите ще зърнат и дигиталния спътник, който ще подобри изживяването им в електрически автомобил в бъдещите поколения модели на Renault.

Dacia: щанд, отразяващ ценностите на марката

Новата визуална идентичност на Dacia – символизирана от емблемата Dacia Link в цялата гама, колекционерска версия Duster Mat Edition и концептуалния автомобил Manifesto, представен за първи път пред публика – ще бъде в светлината на прожекторите на Автомобилен салон Париж, на изцяло нов щанд, въплъщаващ територията на марката и ценностите, които защитава.

Атмосферата ще бъде като на открито, цветовете зелен и теракота ще доминират и ще има много дейности на открито, включително стена за катерене за безпрецедентна гледка към гамата, потапящо звуково изживяване сред скалите, въжен мост, осигуряващ единствена по рода си гледка от птичи поглед, хамак и телескоп и подобни на дървета тотеми, излъчващи видео съдържание. Този щанд е значим, но готин, а изборът на естествени и рециклирани материали, наред с други, е eco-smart.

Alpine: духа на моторните спортове

Alpine ще хвърли светлина върху своята ДНК с щанд, представящ моторните спортове днес и утре: днешните моторни спортове с Formula 1 A522 и европейската премиера на A110 R; утрешните моторни спортове със световната премиера на концептуалния автомобил Alpenglow, капсулиращ визията на Alpine относно стратегията на марката за нейните авангардни продукти и моторните спортове. Щандът ще отразява нов етап от трансформацията на марката.

Mobilize: отвъд автомобилната индустрия

С поучителни семинари, забавни дигитални изживявания и информативни срещи, Mobilize ще предостави уникална гледна точка за устойчивата мобилност. Всичко на щанда на марката ще бъде за използване и споделяне. Новите решения за градска мобилност (Mobilize Duo) ще бъдат изложени рамо до рамо със споделени решения за мобилност (Zity by Mobilize, Mobilize Share) и Mobilize Limo за услуги за превоз. Много скоро мрежата Mobilize Fast Charge ще предостави на потребителите ненадминато ултрабързо зареждане. И утре Solo Concept и Ileo Concept ще станат значими в енергийните и мобилни пейзажи в градовете.

<< Обратно към новините