Томас Седран оглави отдела за лекотоварни автомобили в ACEA

08.10.2019

Томас Седран оглави отдела за лекотоварни автомобили в ACEA

Томас Седран е новият председател на отдела за лекотоварни автомобили в ACEA, Европейската асоциация на автомобилните производители. Ръководното тяло на асоциацията представлява интересите на членовете й пред европейските институции.

Председателят на Управителния съвет на VWCV Томас Седран бе избран за председател на Отдела за мениджмънт на лекотоварните превозни средства (LCV-GM ) в ACEA. В тази роля той ще представлява всички производители на лекотоварни автомобили за работа, които са членове на ACEA.

Неотдавна назначеният генерален директор на ACEA Ерик-Марк Хютема приветства избора на Томас Седран: "Очаквам да работя в тясно сътрудничество с него, особено по ключовите въпроси за бъдещето на нашата индустрия." Ръководителите на всички европейски производители на лекотоварни автомобили за работа членуват в управленското звено на LCV-GM. Там са изпълнителни директори и бизнес лидери от Daimler, Ford, Volkswagen Commercial Vehicles, Iveco, PSA, Renault и Toyota. В новата си роля на председател Томас Седран ще представлява интересите на членовете на ACEA в сегмента LCV, особено в работата с европейските институции.

Томас Седран благодари на членовете на ACEA за доверието, което му оказаха. "Очаквам с нетърпение сътрудничеството с моите колеги. Това, което сега трябва да направим, е да адресираме ключовите стратегически въпроси за бранша ни към Европа." Те включват правната рамка за нови решения за мобилност и транспорт, както и увеличаване нивата на автоматизация в сектора, водещи до автономни превозни средства.

„На дневен ред е продължаващото намаляване на емисиите на CO2 в нашия сектор, за да постигнем целите в областта на климата. С новоизбрания Европейски парламент и новосформираната Европейска комисия сега е точният момент да обсъдим тези важни въпроси и да работим върху решенията им".

<< Обратно към новините