Ducato Electric вдъхновява Sevel

24.09.2019

Ducato Electric вдъхновява Sevel

SEVEL e нещо повече от автомобилен завод -вече почти 4 десетилетия това е домът на легендарното Ducato. Огромният комплекс на FIAT PROFESSIONAL е разположен в Източна Италия, в градчето Атеса, което се намира на около 70 км южно от Пескара.

Фабриката е местната гордост, защото осигурява работа на около 13 000 служители и доставчици, като по този начин допринася за около една пета от брутния вътрешен продукт на региона.

Най-големият завод за лекотоварни автомобили в Европа е един съвременен римейк на филма "Модерни времена". Само че в главната роля тук са роботите, тъй като производството е почти изцяло автоматизирано, а хората управляват машините. Може би затова и производителността и ефективността на SEVEL е на топ ниво, след като от поточните линии всеки ден излизат по 1170 нови превозни средства.

SEVEL е жива легенда в автомобилостроенето. Ако погледнем към фактите, ще открием 38 години успешна дейност, 6 генерации превозни средства, над 6 млн. произведени автомобили. Само за миналата година заводът е доставил на клиенти 297 000 лекотоварни автомобили, а през 2019-а се готви да счупи рекорда за пета поредна година.

Шестте генерации на Ducato са продадени в 6,3 млн. бройки като само от последната серия към 1,5 млн. са преминали в ръцете на нови клиенти. От италианския производител с гордост заявяват, че "специалитетът им" е да правят автомобили, подходящи за всички видове дейности и за клиенти с най-разнообразни предпочитания. Наистина, едва ли някъде ще намерите по-голяма вариативност от спецификации, отколкото има Ducato. 284 различни каросерии, 54 варианта на двигателя, 15 на скоростната кутия, плюс 212 различни цвята. Това на практика означава 13 000 възможни различни комбинации…

Четирите различни модела, които се произвеждат в SEVEL, посрещат различните изизквания на четирите основни типа клиенти на марката. За превоз на стоки, най-важни са ниските текущи разходи, за превоз на пътници основен приоритет е комфортът, за конверсии е необходима гъвкавост, а при превозните средства за отдих приоритетите са високо качество, персонализация и изключително внимание към детайлите.

Следващият крайъгълен камък в "историята на успеха" на SEVEL вече се движи на производствените линии в завода. Това е Ducato Electric 2020, чието производство след тестовете, ще вдъхновява и ще дава увереност в бъдещето на хилядите служители в компанията.

Повече за Ducato Electric ще намерите в следващия брой на сп. КАМИОНИ.

<< Обратно към новините