VW обмисля да увеличи дела си в Scania

12.02.2014

VW обмисля да увеличи дела си в Scania

Германският автомобилен концерн Volkswagen AG (VW) обмисля да увеличи дела си в шведския производител на камиони Scania, пише Wall Street Journal, като се позовава на свои финансови източници. В момента VW и MAN Group, която също се контролира от VW, заедно притежават около 60% от капитала на шведския производител...

Германският автомобилен концерн Volkswagen AG (VW) обмисля да увеличи дела си в шведския производител на камиони Scania, пише Wall Street Journal, като се позовава на свои финансови източници. В момента VW и MAN Group, която също се контролира от VW, заедно притежават около 60% от капитала на шведския производител.

Засега от VW отказват коментар. Според анализатори обаче ще е много необичайно, ако германската компания наистина купи допълнителна част от Scania. Причината е, че в момента Volkswagen реално притежава 90% от правото на глас при взимането на управленски решения в шведския производител.

Пазарната капитализация на Scania се оценява на около 16 млрд. долара. Стойността на акциите, които не се контролират от VW е 6.4 млрд. долара.

<< Обратно към новините