Автомобилна премиера от Shell, Ferrari и Lego

27.06.2013

Автомобилна премиера от Shell, Ferrari и Lego

С представянето на уникалния болид от Формула 1 Ferrari 150° Italia, сглобен от блокчета LEGO, на 27-ми юни в София беше дадено началото на Shell Grand Tour. От 27 юни до 14 юли 2013 г. по инициатива на Shell България в четири български града ще бъде представена най-голямата фигура от блокчета LEGO в България...

С представянето на уникалния болид от Формула 1 Ferrari 150° Italia, сглобен от блокчета LEGO, на 27-ми юни в София беше дадено началото на Shell Grand Tour. От 27 юни до 14 юли 2013 г. по инициатива на Shell България в четири български града ще бъде представена най-голямата фигура от блокчета LEGO в България. Моделът на Ferrari 150° Italia е точно копие на състезателния автомобил на Фелипе Маса и Фернандо Алонсо от 2011 г. За направата му са използвани повече от 200 000 блокчета LEGO. 

Shell Grand Tour е кулминацията на серията от инициативи на Shell за представяне на уникалната лимитирана колекция от мини-модели Ferrari, направени от блокчета LEGO, които могат да бъдат закупени на атрактивна цена при зареждане с висококачествените горива Shell. Необичайният модел Ferrari беше представен от Теодора Колева, Член на Съвета на директорите на Shell България, и от актьора Владимир Карамазов, известен със своята страст  към спортните автомобили и моторите. Той беше и първият българин, който зае мястото на пилот от Формула 1 в сглобения от малки блокчета болид.  Почитателите на автомобилния спорт, иновациите и на забавните игри с LEGO от София, Бургас, Пловдив и Варна също ще могат да влязат в ролята на пилот от Формула 1 и да се снимат на мястото на пилота в спортния болид. Моделът ще бъде изложен в София на 27 юни пред НДК, на 29 и 30 юни край езерото „Ариана“, и на 9, 10 и 11 юли в търговски комплекс Shell Изток (бул. „Цариградско шосе“, срещу The Mall). Представянето в Бургас ще бъде на 2 и 3 юли на площад „Тройката“, в Пловдив на 6 и 7 юли на площад „Централен“ и във Варна на 13 и 14 юли пред Grand Mall.   

 

<< Обратно към новините