Ново масло за камиони и автобуси от Shell

07.06.2013

Ново масло за камиони и автобуси от Shell

Ново масло предназначено за мощни тежконатоварени дизелови двигатели на камиони, автобуси, строителни и пътносторителни машини пусна на пазара Shell Lubricants. Новият продукт Shell Rimula R4 X бе представен в България от компанията Кавен Орбико, дистрибутор на маслата Shell за страната ни...

Ново масло предназначено за мощни тежконатоварени дизелови двигатели на камиони, автобуси, строителни и пътносторителни машини пусна на пазара Shell Lubricants. Новият продукт Shell Rimula R4 X бе представен в България от компанията Кавен Орбико, дистрибутор на маслата Shell за страната ни.

Shell Rimula R4 X заменя досегашното двигателно масло Shell Rimula R3 X. Въпреки по-добрите показатели и характеристики, цената му ще е незначително по-висока от това на досегашния продукт, казаха от Кавен Орбико. Shell Rimula R4 X е масло от Група 3 и осигурява тройна степен на защита на частите на двигателя – предпазва от корозия вследствие на киселините, получени при горенето, поддържа двигателя чист, предпазва от износване триещите се части.
Новото масло е приложимо за двигатели, които покриват еконормите Евро-3, Евро-4 и Евро-5, без филтри за твърди частици. Особено показателно за качествата на Rimula R4 X, че при изпитания проведени от редица европейски и световни производители на двигатели маслото запазва свойствата и качествата си, и продължава да защитава частите на двигателя си при дълготрайна работа в двигателите, снабдени с EGR-система. Известно е, че тези силови агрегати са термично по-високо натоварени, а количеството на сажди, проникващи в маслото е по-голямо. Въпреки това Rimula R4 X запазва вискозитета си и диспергира добре саждите без да се сгъстява.
Rimula R4 X има одобрения по редица стандарти и покрива изискванията на много производители на двигатели като Catrpillar, Cummins, Deutz, Mack, Mercedes-Benz, MTU, Renault Trucks, Volvo…

Повече за Shell Rimula R4 X - в юлския брой на списание КАМИОНИ

     

 

 

   

<< Обратно към новините