Setra ComfortClass 500 вече е в серийно производство

07.03.2013

Setra ComfortClass 500 вече е в серийно производство
Серийното производство на Setra ComfortClass 500 започна във фабриката на EvoBus в Ной Улм

Серийното производство на Setra ComfortClass 500 стартира успешно в заводите на EvoBus в Ной Улм, съобщиха от Daimler. Немският производител представи през миналата година първия в света туристически автобус, разработен изцяло съгласно изискванията на Евро-6. ..

Серийното производство на Setra ComfortClass 500 стартира успешно в заводите на EvoBus в Ной Улм, съобщиха от Daimler. Немският производител представи през миналата година първия в света туристически автобус, разработен изцяло съгласно изискванията на Евро-6. В средата на февруари 2013 г. е започнало изпълнението на първите доставки към клиенти на модела S 517 HD от шестото поколение на Setra.


След началото на производството на новите автобуси с двигатели Евро-6, в Ной Улм ще продължи и производството на моделите, покриващи екостандарта Енро-5, който още е в сила. "След приключване на фазата на разработка ние включихме успешно новата серия на модела в нашата съществуваща производствена матрица", коментира Волфганг Хенле, продуктов мениджър в Daimler Buses. Той подчертава голямото значение на ComfortClass 500 за бъдещето на работните места завода и фирмата. Заводът за автобуси на Mercedes-Benz в Манхайм и заводът на Setra в Ной Улм с производствените си мощности и с около 3700 служители са гръбнакът на европейската производствена мрежа EvoBus GmbH. Тя включва шест завода – двата в Германия и по един във Франция, Чехия, Испания и Турция. В Ной Улм годишно се произвеждат около 2500 превозни средства – от междуградски автобуси до луксозно оборудвани дабълдекери. Около 4500 автобуса пък се боядисват з цеховете на завода.
По време на разработката на новия модел в EvoBus е въведена и нова организация на производството, свързана с изцяло новите части и компоненти за иновативната серия CC500. Според ръководителя на проекта Томас Фрицке  тома е ключов елемент за успешния старт на серийното производство. "Благодарение на междуведомственото сътрудничество на всички звена в EvoBus още от самото начало, ние изработихме без забавяне този напълно нов туристически автобус от бъдещето".
След продължила 4 години разработка, първите S 515 HD, S 516 HD и S 517 HD от новия ComfortClass 500 на Setra бяха представени пред широката публика по време на IAA 2012 през септември в Хановер.
В тази ориентирана към бъдещето серия на марката на Daimler, произвеждана в Ной Улм, компанията постави нови най-високи критерии по  отношение на икономическата ефективност, качество, комфорт и безопасност. При демонстрационните пътувания новия CC500 е впечатлил всички с рационалната си аеродинамична форма, разработена след обстоен анализ в аеродинамичен тунел.
В допълнение олекотената конструкция, която обаче гарантира достатъчно здравина, както и интелигентните системи за управление на потреблението на енергия при новите автобуси Setra водят до атрактивна добавена стойност за клиентите им.

<< Обратно към новините