Със Setra CC 500 през Китай и Аляска до най-южния град в света

25.02.2013

Със Setra CC 500 през Китай и Аляска до най-южния град в света
Setra S 515 HD

През безлюдните степни пейзажи или през заснежените планински била… За първи път през тази година любителите на пътешествия ще могат да преоткрият Пътя на коприната или да пропътуват Трансамериканската магистрала на борда на Setra S 515 HD от новото поколение на серията ComfortClass 500...

През безлюдните степни пейзажи или през заснежените планински била… За първи път през тази година любителите на пътешествия ще могат да преоткрият Пътя на коприната или да пропътуват Трансамериканската магистрала от Аляска до Тиера дел Фуего. И то на борда на луксозно оборудван туристически автобус Setra S 515 HD от новото поколение на серията ComfortClass 500 на знаменитата марка от Улм.


Домакин на безспорно най-дългото пътуване с автобус в света ще бъде немската туристическа фирма Avanti Reisen. Трансконтиненталният рейс ще стартира на 8 април във Фрайбург и ще завърши на 22 декември в Ушуая, най-южния град в света. Успешния край на пътешествието ще означава накратко: Световен рекорд.
Инициатор на проекта е Ханс-Петер Кристоф, управител на Avanti Reisen, който вече няколко пъти е пропътувал разстоянието от южна Германия до Китай с комфортен туристически автобус Setra TopClass 400. Съвсем логично, той няма да пропусне възможността да изпълни следващата си амбициозна идея и с новата Setra CC500 – марка, за която той твърди, че е единствената, на която би се доверил.

<< Обратно към новините