Петко Василев от фирма Дима е най-икономичният шофьор

02.09.2011

Петко Василев, собственик на транспортна фирма Дима от Сливен, спечели състезанието за най-икономичен водач , организирано от Волво България. Надпреварата бе част от кампанията „Всяка капка има значение”. Транспортният министър Ивайло Московски участва в тържественото приключване на състезанието и връчи наградата на първенеца...

 

 

Петко Василев, собственик на транспортна фирма Дима от Сливен, спечели състезанието за най-икономичен водач , организирано от Волво България. Надпреварата бе част от кампанията „Всяка капка има значение”. Транспортният министър Ивайло Московски участва в тържественото приключване на състезанието и връчи наградата на първенеца.

Най-икономичният водач се пребори с 14-те финалисти от общо 421 участници в състезанието. Сложното финално трасе от 22,9 км в и около Пловдив Петко Василев преодоля за 38 минути при разход на гориво 10,5 л. На второ място се класира Хасан Кулаксъз от Тракия Глас Лоджистикс, Търговище, а на трето Данчо Данчев, собственикът на транспортна фирма от Русе и най-възрастен участник в състезанието. Петко Василев ще представи България през октомври на международния шампионат в Гьотеборг, Швеция.

 

 

 

<< Обратно към новините