100 хибридни автобуса Solaris за Сардиния

07.03.2023

100 хибридни автобуса Solaris за Сардиния

Solaris ще достави 100 хибридни автобуса Urbino 12 на Каляри, столицата на Сардиния.


 

Най-голямата компания за обществен транспорт в Сардиния – ARST S.p.A., е поръчала 100 нискоемисионни хибридни автобуси Urbino 12 от Solaris. Договорът е част от рамково споразумение, подписано през 2021 г. с акционерното дружество Consip, което е собственост на италианското Министерство на икономиката и финансите. Хибридните автобуси ще бъдат доставени и ще влязат в експлоатация през 2024 г.
 
По италианските пътища вече се движат над 1500 автобуса Solaris. Почти една трета от тях са електрически автобуси и тролейбуси с нулеви емисии. Solaris Urbino 12, които ще бъдат доставени в Сардиния, ще бъдат оборудвани с хибридна задвижваща система от ново поколение, състояща се от електрически тягов двигател с мощност 250 кВт и Евро 6 ДВГ с мощност 150 кВт. Това ще позволи значително намаляване на разхода на гориво, както и ограничаване на вредните емисиите в атмосферата.
 
Поръчаните хибридни Urbino 12 са в изпълнение с две врати. Комфортът на пътниците ще бъде осигурен от ефективен климатик в цялото превозно средство и просторен интериор с USB портове. Автобусите ще бъдат оборудвани със система за наблюдение и отчитане на пътниците, монтирана над всяка врата. На разположение на водачите ще бъдат редица решения за комфорт, включително затворена персонализирана кабина.
 
Solaris е европейски лидер в продажбата и производството на автобуси с ниски и нулеви емисии. През последните години италианските оператори, чрез закупуването на екологични автобуси, правят така, че този пазар да се превърне в един от ключовите, когато става въпрос за трансформация към зелена мобилност. Solaris е един от основните доставчици на пътнически превозни средства за обществен транспорт с нулеви емисии в Италия.

<< Обратно към новините