Busworld Europe 2023 – какво ново?

23.02.2023

Busworld Europe 2023 – какво ново?

26-ото издание на автобусното изложение Busworld Europe ще се проведе от 7 до 12 октомври 2023 г. в Брюксел, Белгия.


 

Организаторите на Busworld Europe 2023 вече обявиха някои нови имена в списъка на производителите, които ще участват на изложението: Ermisbus от Гърция, Gelushi от Египет, Habas от Турция, Ikarus от Унгария, JBM от Индия, Rampini от Италия, Quantron от Германия, Шкода от Чехия, Steyr Automotive от Австрия, ТАМ от Словения и VagBus от Румъния. Пълният списък на изложителите, който към момента съдържа над 400 компании, може да бъде намерен на уебсайта на Busworld Europe.
 
За първи път Европейската конференция за автобуси с нулеви емисии ще се проведе заедно с Busworld Europe 2023, след като предишните издания на форума се проведоха в Париж (2021 г.), онлайн (2020 г.), в Кьолн (2018 г.) и в Лондон (2016 г.). Петото издание на конференцията очаква да събере 450 участници от сектора на градските и туристическите автобуси с нулеви емисии. Новост сега ще бъде не само сътрудничеството между фондация Busworld и конференцията, но и специалното внимание, което ще се обърне на туристическите автобуси за дълги разстояния с нулеви емисии.
 
Тъй като дигитализацията играе все по-значима роля в сектора на градските и туристическите автобуси, бе логично да бъдат създадени нов вид награди Busworld, фокусирани именно върху цифровите решения. Наред със съществуващите отличия за пътнически превозни средства, които ще продължат да се връчват по време на изложението както досега, отделно жури ще оценява участията на изложителите в областта на дигиталните решения. По-подробна информация ще бъде обявена скоро от организаторите на събитието.

<< Обратно към новините