Хавиер Ириарте е новият СЕО на Solaris

03.01.2023

Хавиер Ириарте е новият СЕО на Solaris

След решение на CAF Group и Надзорния съвет на Solaris, считано от 1 януари 2023 г., Хавиер Ириарте e новият главен изпълнителен директор на Solaris Bus & Coach.Хавиер Ириарте е заместник-председател на Надзорния съвет на Solaris от 2018 г., както и e отговорен за стратегическото развитие и трансформацията на Solaris. От началото на 2023 г. той ще поеме поста главен изпълнителен директор.

Хавиер Ириарте има богат бизнес опит в сектора на обществения транспорт. Той е директор за стратегия и трансформация на CAF Rolling Stock от 2020 г. Преди това е работил в McKinsey & Company в много индустрии, включително автомобилостроене, модерна електроника, аерокосмическа индустрия, корабостроене и подвижен състав. Има магистърска степен по бизнес администрация (MBA) от IESE Business School (Барселона) и UC Berkeley (Калифорния), както и магистърска степен по бизнес администрация (M.Sc. по индустриално инженерство от TECNUN – Universidad de Navarra (Доностия - Сан Себастиан) и Университета на Вашингтон (Сиатъл, Вашингтон).

„За мен е голяма чест да ръководя и да служа на фантастична компания, каквато е Solaris. Искам да благодаря на членовете на Надзорния съвет и CAF Group за доверието, което ми гласуваха. Компанията навлиза в нова ера. През последните няколко години направихме огромна трансформация, за да бъдем лидер в електрическата мобилност в градския транспорт в Европа. Напълно съм убеден, че работейки заедно с нашите екипи, ще продължим успешно пътя на растеж на нашата компания, поддържайки Solaris и CAF Group като пример в индустрията за устойчив градски транспорт,“ – каза Хавиер Ириарте, новият главен изпълнителен директор на Solaris Bus & Coach.

Хавиер Калеха, който ръководеше Solaris от октомври 2018 г., е решил да напусне компанията по лични причини след успешното завършване на първия стратегически етап за Solaris като част от CAF Group, и ще продължи кариерата си в друга индустрия.

„За мен беше фантастично изживяване да бъда тук като главен изпълнителен директор на страхотна компания, каквато е Solaris, и да ръководя нашите фантастични екипи, които са един от най-големите активи в тази организация. Сигурен съм, че Solaris, ръководен от Хавиер Ириарте и като част от CAF Group, ще продължи по-нататъшното си динамично развитие и растеж в индустрията на мобилността. Светлото бъдеще очаква компанията” – каза Хавиер Калеха.

<< Обратно към новините